Arkadaşlar, son zamanlarda adsense onay işini ticarete dökenler türedi. 25 TL yede yapan var 300 TL yede. Bu yüzden bilgim olan bir kaç hususta yardımcı olmaya çalışacağım. Öncelikle şunu belirteyim daha önce 3 defa adsense alma girşimim oldu birincisinde alamadım 2 ay içinde 2 defa onaylattım.
Bu bahsedeceğim yöntemle aldım ikisinide.
1-Öncelikle ingilizce bi domain alıyoruz. (Free blogda olabilir fakat .com ,net ,org olursa daha iyi olur. Masraf ; 0,99 $ (1and1)
2- Reselleriniz varsa ufak bi alan açabilirsiniz yada ufak bi host alabilirsiniz ( masraf: Alaystr ; 3 TL/Ay )
3-Wordpress'e karmaşık olmayan güzel bi tema kurun, all in seo yada yoast kurun bi kaç düzenleme yapın çok ayrıntıya girmeye gerek yok.( Sitenin kalitesini artırmak amacıyla)
4-İngilizce bilginiz varsa 100-150 kelimelik 2-3 makale çevirebilirseniz günlük siteye yeter. Translate ile çeviri yapmanızı önermiyorum Google anlıyor ve değer vermiyor. İngilizce makalelere 2-3 cümle serpiştirerek uniqe content oranını yükseltebilirsiniz.
Oda olmazsa günlük 200 kelimelik bi makale alıp siteye ekleyebilirsiniz. ( Masraf ; 2 TL/Gün )
Google'ın zaten ingilizce sevdasını biliyorsunuz. Ücretli bir domain ve host alarak ilk önce kaliteli bir ingilizce sitesi havası yaratacağız. Zaten sistem en güzel sistem WP, onada güzel bi tema ve eklenti eklendiği zaman tadından yenmez. günde 1 yada 2 ingilizce içerikle 10 günde tam google'ın istediği kıvama geliyoruz. Naçizane tavsiyem 10-15 gün aralığından önce başvuru yapmamanız. Sebebine gelecek olursak, daha site yeni içerikler index almıyor yavaş yavaş, google bi tanısın siteyi vay hemşerim gelmiş desin. 10 15 gün güzel güzel içerik girip, eklentileri kullanıp, siteyi pinglettirseniz onaylanmama ihtimali çok az. Yalnız kesinlikle onaylanır diye bir şey yok, ben denedim onayı aldım kısa sürede.
Bu arada Domain : 2 TL
Hosting : 3 TL
Makale satın alırsanız : 25 TL
Toplamda en fazla 30 TL ye onaylatmış oluyorsunuz.