lostyazilim
tr.link

Google Domain Uzunluğu - Tartışma

4 Mesajlar 1.013 Okunma
lstbozum
tr.link

methan methan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Web
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** Ş**
  • Mesajlar 123
  • Beğeniler 17 / 21
  • Ticaret 34, (%97)
Merhaba arkadaşlar. Uzun araştırmalarıma ve tecrübelerime göre bir konuya değinmek istiyorum. Tartışma ve yorum şeklinde burada tecrübeli arkadaşlarında yorum atmasını rica ederek direk konuya giriyorum.

Googlede 5 karakterli xxxxx domain var. Aynı zamanda 10 karakterli xxxxxxxxxx domain var.

Domain karakteri uzun olan siteye daha iyi bir şekilde seo çalişmasi yapilmiş.

Bu durumda domain kısada olsa en üstte 10 karakterli domain çıkıyor aynı sektörde. Ben bunu bir çok kere tecrübelerime dayanarak emin oldum. Fakat tüm araştırmalarımda domainin kısa tutulması bu nedenle en üst sırada olmasının muhtemel olacağı konusunda paylaşımlar yapilmiş.

" Ben bu duruma inannmıyorum. "

Domain karakteri nekadar uzun olursa olsun tabi abartılmıcak şekilde anahtar kelimeleri içinde geçiriyorsa 1. sıra muhtemel o domaine ait olacaktır.

Benim gibi veyahut aksini düşünen arkadaşlar varsa lütfen tartışma şeklinde bu konu üzerinde duralım.

Saygılar.

wmaraci
reklam

kalemdir kalemdir WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Üniversite Öğrencisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Y** D**
  • Mesajlar 255
  • Beğeniler 106 / 70
  • Ticaret 1, (%100)
ben işe arama motorundan ziyade, ziyaretçi penceresinden bakmak istiyorum;

"alkışlarlayaşıyorum" 18 harf uzun değil çok uzun.

bence iş içerik kalitesinde ve domainin akılda kalıcılığında bitiyor. Tabi kısa ise akılda kalıcılığı daha yüksek olur ama uzun olaması iş yapamayacağı anlamına gelmez.

---

10679 10679 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 03.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 458
  • Beğeniler 124 / 125
  • Ticaret 7, (%100)
Hocam atıyorum edebiyat konusunda e-edebiyat nokta com domaini yerine atıyorum edebiyatdeteri nokta com daha iyi iş yapacaktır. Hem arama motoru açısından hemde ziyaretçi açısından.

Evet domain kısa olmalı lakin olabilecek en anlamlı şekilde kısa olmalıdır. Yoksa anlamı olacağını düşünmüyorum. Birde domainin kısalığı ve önemi anahtar kelime bazlı hareket ediliyor ise bir anlamı var bence.

Birde bu konuların hepsi yap bozun bir parçası. Bu nedenle örnek verdiğiniz siteleri sadece domainden yola çıkarak ölçmek mümkün değil diye düşünüyorum.

methan methan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Web
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** Ş**
  • Mesajlar 123
  • Beğeniler 17 / 21
  • Ticaret 34, (%97)
Yanlız bazı sektörler var ki asla domain akılda kalıp girilmiyor. Bu nedenle google kullanılıyor bu gibi durumda pek bi farki yok. Bu yöndende bakarsan ama. Akilda kalici olmasa bile ulaşmak istiyen googleden yazipta ulaşabiliyor. Bunun bi farki olduguna inanmıyorm son zamanlardır.

wmaraci
wmaraci
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al