Akıllı telefonların günden güne artması ve popülerleşmesi ile birlikte ekran’ları daha bir önem kazandı. Sürekli kırılan ve fiyatı pahalı olan telefonların camları daha büyük bir önem arzediyor.

Piyasaya dayanıklı cam kırılmaz ekran olarak giren Corning firması en son teknoloji Conrning Gorilla Glass 4’ü çıkardı.

Birçok kullanıcının akıllı telefonların ekranlarının kırılmasından muzdarip ve ek bir gider sağlıyor ve Corning Gorilla Glass 4 ile birlikte 1 metreden bile düşen telefonların camlarında %80 oranında problem çıkmıyor. Corning firmasının Corning Glass 3 ve Corning Glass 4 özelliklerinin karşılaştırmasını yaptığı çizelgeye baktığımızda önceki nesil’de 0.7 mm olan panelin yeni nesil Corning Glass 4’de 0.4 mm olduğu gözüküyor ayrıca verilere baktığımızda daha kalın ve ağır cam kullanmadan akıllı telefonların dayanıklılığını artırdığını söyleyebiliriz.

Corning Glass 3 ile birlikte ekran teknolojisine devrim getiren firmanın 2007’den beri 1395 farklı cihazda 3 milyar telefonda kullanılmıştır. Ekran teknolojisinde gelen yenilikler ile birlikte akıllı telefon sektörü günden güne gelişiyor. Bakalım sırada hangi yenilikler gelecek birlikte göreceğiz.

KAYNAK:

http://www.teknolokali.com/blog/corning-gorilla-glass-4-tanitildi/