netbozum
tr.link

SEO Aracı: Link Research Tools İncelemesi

3 Mesajlar 12.165 Okunma
acebozum
tr.link

RDY RDY Proje Kullanıcı
  • Üyelik 04.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Proje
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad R** Y**
  • Mesajlar 27
  • Beğeniler 7 / 19
  • Ticaret 3, (%100)

[SIZE=3]Twitter adresim: https://twitter.com/rdytr[/SIZE]


Kaynak: http://netvent.com/seo-araci-link-re...ls-incelemesi/










Son dönemlerin en çok kullanılan ve geliştirdiği araçlar ile kısa sürede otoriter bir konuma gelen Link ResearchTools’un detaylı incelemesini gerçekleştireceğiz. SEO analiz ve raporlama araçlarını yüzeysel olarak ele aldığımız son yazımızda da belirttiğimiz gibi sizlere bu araçları sıra ile alt özellikleri ile aktaracağız.Sadece araçları değil, geliştirdiği sertifika sistemi, detaylı SEO incelemelerinin sunulduğu “Case Study” kısmı ile kendi komünitesini kuran LRT’nin ilerleyen günlerde adından daha fazla söz ettireceğine inanıyoruz. Aynı zamanda MajesticSEO, Moz, Sistrix, Semrush ile olan partnerlikleri sayesinde daha güçlü raporlar sunabiliyor. SEO uzmanları/danışmanları için kısa sürede veri elde etmeyı amaç edinen LRT’yi rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sadece metrik ve alan adı girerek detaylı analizler elde edebiliyorsunuz.



Araçlarımızı tanıtmadan önce bazı metrikler ile ilgili bilgi vermekte fayda var.


[COLOR=Red]Cemper Trust:[/COLOR] Tıpkı Majestic SEO’da Trust Flow, Moz’da Domain Otorite gibi LRT’nin geliştirmiş olduğu bir SEO değeri olan bu metrik 0 ile 100 arasında konumlanıyor. Majestic ve Moz’un aksine bu değerin yükselmesi daha zor.






Zararlı linkleri tespit edebilen Link Detox aracı ile adını duyuran Link Research Tools’un toplamda 20 adet aracı bulunuyor ve bu araçları belli bir ücret ödeyerek kullanabiliyorsunuz. Bugün sizlere en kullanışlı ? aracını tanıtacağız.




1. Quick Backlinks Tool (Hızlı Backlink Sorgulama Aracı)








LRT’nin geliştirdiği QBL aracı ile sitenizin veya sorgulamak istediğiniz bir sitenin aldığı linkleri görebiliyorsunuz. Bu işlem için Majestic’i de kullanmak mümkün, ancak pek çok detaylı veriyi tek ekranda göstermesi(Power Trust, Deeplink Ratio, hangi ülkeden link geliyor, nedeniyle tercih edilebilecek bir araç olan QBL ile üyelik paketiniz doğrultusunda(belirli bir sayı var) almış olduğunuz en güçlü linklerinizi görebilirsiniz. Sadece alan adı değil, herhangi bir sitenin alt sayfasının aldığı linkleri de görebiliyorsunuz. 24 farklı araçtan veri çekerek size bir rapor sunan QBL ile backlink sorgulama işlemini kolayca halledebilirsiniz.


Aşağıda onedio.com ile ilgili analizimizde elde ettiğimiz sonuçlarla ilgili ekran görüntüsünü inceleyebilirsiniz.








2. Quick Domain Compare Tool (SEO Metrikleri ile Hızlı Alan Adı Karşılaştırma Aracı)










Pek çok SEO metriği kullanarak(Cemper Trust, PageRank, Alexa Rank, IP Popularity gibi.) 5 alan adını karşılaştırabileceğiniz bir araç olan Quick Domain Compare ile basit düzeyde veriler elde edebilirsiniz.




3. Backlink Profiler Tool (Link Profili Analiz Aracı)






Bu araç ile birlikte LRT’nin geliştirmiş olduğu metrikler çerçevesinde link profilinize ait, detaylı ve teknik verilere ulaşabilirsiniz. Aldığınız bağlantılarda geçen kelimeleri(anchor text) tasnifleyerek(money, compound, brand, etc.), LRT’nin geliştirmiş olduğu Cemper Trust skoru, linklerin geldiği sayfaların bulunduğu sitedeki link derinlikleri gibi çeşitli metriklerle sorgulayabilirsiniz.









Yukarıda detaylı olarak seçebileceğiniz metrikleri görebilirsiniz. Burada şu noktaya değinmekte fayda var. “White hat” diye tabir ettiğimiz organik link inşası sürecinde arama motorları sitenizin aldığı linklerin hangi kategoride yer alan sitelerden, nasıl geldiğini detaylı incelemektedir. BU sebeple oldukça kullanışlı bir araç olan LRT Backlink Profiler ile kolaylıka çalışabilirsiniz.


Benzer Araç: Common Backlinks Tool








4. Competitive Keyword Analyzer Tool





dönüşümü sağlayabileceğiniz kelimeler üzerine veriler elde edebilirsiniz.






Bu araç ile birlikte rakip ve anahtar kelime analizi yaparak en çok geri Link Research Tools ile özdeşleşmiş olan pek çok SEO metriği ile karşılaştırma özelliği bu araçta da ön plana çıkıyor. Rakiplerinizin hangi kelimelerde ilk sayfada konumlandığını, güçlü olduğunu görebilirsiniz.






5. Competitive Landscape Analyzer Tool








Rakip analizi için ileri düzeyde kullanabileceğiniz araçlardan bir tanesi olan Competitive Landscape Analyzer Tool ile sizin ve rakiplerinizin aldığı linkleri, aldığınız linklerdeki kelimeleri(anchor text) analiz ederek ve diğer SEO metrikleri ile karşılaştırarak detaylı bir analiz raporu alabilirsiniz. Bu analiz sonrasında kelime analizi yaparken hangi kelimelerde rakiplerinizden geride kaldığınızı, hangi noktalarda iyi olduğunuzu görebilirsiniz.




6. Competitive Link Velocity Tool










Yine rakip analizi için kullanabileceğiniz bir araca geldi sıra. Competitive Link Velocity Tool ile son 2 yılda hem sizin hem de rakiplerinizin aldığı linkler LRT’nin kullandığı SEO metrikleri ile harmanlanıp kaliteye göre bir tablo halinde sunuluyor. Yani son 2 yıldaki linkleriniz zaman aralıklarına ve kalitelerine göre karşınıza çıkıyor. Böylece link trendinizi görebiliyorsunuz. 2 yıl boyunca koyu yeşil bir renkte tablo görüyorsanız link inşanız iyi bir şekilde devam etmiş demektir. Ancak sürekli açık renkler veya koyu-açık düzensiz aralıklarla renkler görüyorsanız çok sağlıklı olmayan bir link inşası süreci gerçekleşmiş demektir.








7. Common Backlinks Tool








Rakip analizi ve link inşası sürecinde kullanabileceğiniz bir araç olan Common Backlinks Tool’da en az iki site adresi girerek rakibiniz ve sizin veya sektörünüzdeki otoriter bir siteye eşdeğer, link alabileceğiniz siteleri bulabilirsiniz!






8. Missing Links Tool










Bu araç ile birlikte rakiplerinizin link aldığı ama sizin almadığınız sitelerin listeler. Bu listemele esnasında sitenizin aldığı linkleri de karşılaştırır. Link inşası sürecinde rakiplerinizin link aldığı yerleri listeleyerek bir liste oluşturabilirsiniz.




9. Link Check Tool



Bu aracımızda sitenizin aldığı linkleri tek tek detaylı olarak analiz edebiliyorsunuz.









Yukarıdaki ekranda gördüğünüz gibi sitenizin linklerini kopyala-yapıştır ile ilk kutuya aktardıktan sonra yukarıdaki metrikleri seçerek (site-içi SEO, site-dışı SEO, sosyal medya verileri) analizlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.









Sitenizin aldığı linklerin tam adreslerini veyahut sadece linki aldığınız sitenin ana alan adlarını (siteadresi.com) yazarak da analiz yapabiliyorsunuz.




10. Link Alerts








Link Alerts aracı, proje olarak eklediğiniz bir sitenin linklerini güncel olarak takip eder ve yeni bir link geldiğinde size haber verir. Bu aracın güzel yanı hem gelen linkleri anlık olarak görebilmenizi hem de zararlı linkleri tespit edebilmenizi, anti-SEO çalışmalarını fark edebilmenizi sağlar. Aynı zamanda rakip bir siteyi ekleyerek gelen güncel linkleri takip edebilir ve link inşası hakkında bilgiler elde edebilirsiniz.




11. Link Juice Recovery Tool








Link inşası çalışmanız ve site içi link mimarisi çerçevesinde SEO değerlerini dengeli bir şekilde dağıtmanızı tanımlayan “link juice” kavramına çoğumuz aşinayızdır. Bu amaçla geliştirilen bir araç olan Link Juice Recovery Tool ile sitenizde dışarıdan linkin geldiği ve 404 hatası veren sayfaları tespit etmenizi sağlar. Bu sayede hata veren sayfaları yönlendirerek veya yeniden oluşturarak site-içi ve site-dışı link değerlerini dengeli bir şekilde yeniden dağıtabilirsiniz.




12. Strongest Subpages Tool








Site-içi SEO analizi konusunda kullanabileceğiniz bir araç olan Strongest Subpages Tool ile site içi mimaride en güçlü(en çok bağlantı alan ve ön plana çıkan) sayfaları görebilirsiniz. Bu sayede önem verdiğiniz ama ön plana çıkmayan sayfa veya sayfalar ile ilgili çalışmalar yapabilir, link inşası sürecinde etkin olarak kullanabileceğiniz sayfaları tespit edebilirsiniz.




13. Link Detox Tool








Geldik Link Research Tools’un belki de en önemli aracı olarak kullanabileceğimiz aracına. SEO dünyasında büyük ses getiren Link Detox Tool ile sitenizin aldığı zararlı linkleri, hangi seviyede neden zarar verdiğini görebilirsiniz. “txt,csv” olarak çıktı alarak Google Webmaster Tools’a yükleyerek link reddetme işleminizi kolaylaştırabilirsiniz.









linklerinizi reddedip, reddettiğiniz linkleri panele yükleyerek yeni risk analizleri gerçekleştirebilirsiniz. Analiz esnasında sadece alan adını girerek rapor alabildiğiniz gibi, analiz hızı, site türü, bilinen ceza durumu gibi ekstra seçenekleri kullanarak ileri düzey raporlar da alabilirsiniz.









DTOX RISK olarak gördüğünüz kısımda gelen linklerin ne kadarının ne düzeyde zararlı olduğunu görebilirsiniz.









Link Auidt Priority ile gelen linklerin risk düzeyini görebilirsiniz. Eğer “High” kısmında çıkan sayı, toplam link sayınızın büyük bir kısmını oluşturuyorsa ceza almış olmanız içten bile değil.









Bu ekranda linklerinizin toplamdaki risk dağılımlarını yüzde olarak görebilir ve kısayolları kullanarak görüntüleyebilirsiniz.









Yukarıda bahsettiğimiz gibi “Rules” sekmesinde hangi sebepten dolayı risk içerdiğini görebilirsiniz. Bu linke tıklayarak LRT’nin hazırladığı dökümanı inceleyebilirsiniz.




14. Competitive Link Detox Tool








Yukarıda anlattığımız Detox Tool’dan farklı olarak rakipleriniz ile sizin sitenizin karşılaştırmalarını veren Competitive Link Detox Tool ile raporlar alabilirsiniz.




15. Link Juice Tool








Rakiplerinizin link verdiği otoriter siteleri bulmak, içeriklerinizde yer vermek siteniz için oldukça fayda sağlayacak bir aksiyondur. İşte bu işi kolaylaştıran bir araç olan Link Juice Tool ile rakiplerinizin link verdiği site kategorilerini, SEO değerlerini ve linkleri bulabilirsiniz!




Öne çıkan 16 aracının dışında link inşası sürecinde iletişime geçmek istediğiniz sitelerle ilgili bilgi toplayan Contact Finder, Rakip analizinde site-dışı SEO araştırması yapabileceğiniz Competitive Link Velocity, SERP Research Tool ve zararlı linklerinizi inceleyebileceğiniz Link Detox Screener aracı bulunan LRT’yi rahatlıkla kullabilirsiniz.



Değerli vaktiniz için teşekkür ederim, sürç-i lisan ettiysem affola…




SEO’nun Doğru Bilinen Yanlışları ve SEO Analizi Yapmak İçin Kullanabileceğimiz Araçlar ve İpuçları yazı dizilerimiz hız kesmeden ilerleyen günlerde devam edecektir. Lütfen yorumlarınız ve eleştirilerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin!






[SIZE=3]Twitter adresim: https://twitter.com/rdytr[/SIZE]


Kaynak: http://netvent.com/seo-araci-link-re...ls-incelemesi/

fevzib

kişi bu mesajı beğendi.

googleasistan
reklam

AlfaOis AlfaOis www.GameOis.com Kullanıcı
  • Üyelik 22.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Bilgisayar Prog. / Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ü** G**
  • Mesajlar 843
  • Beğeniler 75 / 205
  • Ticaret 53, (%100)
Bir solukta okudum, yakın zamanda inceleyeceğim, elinize sağlık.
 

 

RDY RDY Proje Kullanıcı
  • Üyelik 04.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Proje
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad R** Y**
  • Mesajlar 27
  • Beğeniler 7 / 19
  • Ticaret 3, (%100)

AlfaOis adlı üyeden alıntı

Bir solukta okudum, yakın zamanda inceleyeceğim, elinize sağlık.

Aracı mutlaka denemenizi tavsiye ederim hocam, işinize yaradı ise ne mutlu bana.
 

 

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al