AB'den Google'a ambargo !!

Dünyanın en çok kullanılan ve sevilen arama motorlarından Google Avrupa birliği tarafından kısıtlanıyor. Google'nin gün geçtikçe büyüyen düzeni Avrupa birliğini bu durumdan rahatsız etmiş gibi görünüyor. Google'nin gidişatını ve pazarı tekel durumuna çevirmeye başlaması ile birlikte Avrupa Birliği Google'nin çalışmalarını frenlemek için bir yol arıyor.


Dünya'da çok kullanılan arama motor google Avrupa birliği engeline takıldı. Avrupa Birliği ise piyasa düzenini domine etmesinden ve politikalarından şikayetçi Google'nin büyüme hızını düşürücü tedbirler alma peşinde. Google'nin arama hacmine bakılırsa neredeyse herkes google kullanıyor. Ayrıca Google hisselerinin %90'u Avrupa'da bulunuyor.

Bir takım özel şirketler Avrupa Birliği'ne kullanıcılarının sitelerini bulamadığı gerekçesi ile şikayette bulunduğu aynı zamanda Microsoft'unda Google hakkında geçmiş dönemlerde Bing üzerinde Youtube'yi aramak ve reklem verenlerin data erişimini engellemek vb. gerekçeler ile Google'yi şikayet etmişti.

Avrupa Parlamento'su Google için soruşturma açtı. Fakat Google'nin ayrılması ile ilgili durum Parlamento'nun görevi dahilinde degil. Google karşı korku ise potansiyel rakiplerini yönlendirmesi ve kendi çıkarları doğrultusunda arama motorlarını kullanmasıdır. Almanya Google'ye karşı en sert davranan ülkelerden biri olmuştur. Alman Adalet Bakanı Google'ye arama sonuçlarının saydamlığı konusunda çağrıda bulunmuştu. Google ile Avrupa birliği aslına bakılırsa çok daha önce anlaşma sağlayabilirdi. Microsoft ve diğerlerinin Google konusunda şikayetleri durumu bu noktaya getirdi. Avrupa birliği gelecek hafta bir teklif kabul edecek teklifin gelecek hafta perşembe onaylanması bekleniyor.


KAYNAK:

http://www.teknolokali.com/blog/googlea-avrupa-birligi-engeli.html