-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
YAZILIM
-
-
Ad Soyad
İ** C**
-
-
-
Ticaret
1, (%0)
Herkese iyi akşamlar
Uzun zamandır sunucu güvenliği konusunda çeşitli araştırmalar ve analizler sonucu sunucu üzerinde çok fazla etkisi olan bir saldırı yöntemini buldum. Bulduğum bu saldırı tipi apache kullanan sunucuları down etmekte ancak litespeed veya türevi bir dağıtıcı kullanırsanız sunucunuz bu saldırı tipine direnmektedir. Konuyla ilgili incelemelerim neticesinde sizlere bilgi vermeye çalışacağım.
Sizler sunucularına bu konuda ne kadar güveniyorsunuz?
WebUzmani
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Web Tasarımcısı
-
-
Ad Soyad
O** M**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Şöyle söyliyim apache zaten başlı başına boynu bükük bir yetim :D nginx ve litespeed'de denemen lazım onlara işlerse işe yarar birşey demektir ;)
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Hosting Sağlayıcısı
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Zaten artık sistem yöneticileri apache ile uğraşmıyorlar, direk litespeed veya nginx.
Kullananlarda, apacheyi ciğerine kadar tanıyanlar ki onlar yaptığında apache apaçi oluyor zaten :)
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
web yazilim
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
ben şahsen çok güveniyorum sunucumuzun sistemi herhangi bir saldırı veya güvenlik hatasında direk ip leri kapatıyo güvenlik sorunu çözülene kadarda sunucuyla iletişim tamamen kesiliyo bu yönden güvenli olduğunu düşünüyorum..
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Network & Linux/UNIX
-
-
Ad Soyad
T** A**
-
-
-
Ticaret
89, (%100)
Apacheyi küçük görmeyin. Düne kadar hep o vardı. İyi bilene apache bile kraldır.