adige
jinepsmedia.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
yok
-
-
Ad Soyad
Y** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bu sektörün piyasası çok basittir, Ne tutturursan.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Reklam
-
-
Ad Soyad
O** Ç**
-
-
-
Ticaret
42, (%100)
Orta yeteneklerin para kazanması zorlaştı epey. Çünkü bahsedildiği üzere zaten yüksek bütçeli işler kurumsal ilişkiler üzerinden yapılıyor. Düşük bütçeli işleri de 150 liraya kadar bile çekenler var. Ki bu yanlış bir şeyde değil aslında. Yani bu işin içindeki kişiler için öyle ama sonuç olarak 150 liraya site yaptıran adam yaptırdığından memnun oluyor, daha o adam niye sitesine binlerce lira harcasın.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Yazılımcı
-
-
Ad Soyad
R** G**
-
-
-
Ticaret
26, (%100)
Asp.net ile web site yapan biri olarak bu dertten en çok muzdarip olanım heralde.
Tasarımından tutup yünetim paneli programlamasına kadar yapıyoruz ama insanlar bunun hazırı varken neden bana para ödesinler ki.
Etrafta 50-100 liraya e-ticaret sitesi kuranlar var. Biz bu fiyata sunucu kiralayamıyoruz. Belkide script yazıp stoklamak gerekir. Belki aynı scripti ucuz fiyata birkaç kişiye birden satabiliriz. Zaten hazır script kuranlar da böyle yapıyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
İnternet Danışmanı
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Konuyla ne kadar alakalıdır bilmem ama geçen gün yaşadığım bir diyaloğu aktarmak istiyorum.
Geçenlerde bir arkadaş tanıdığı birini yönlendirdi bana "sanayi de dükkanı olan bi abim var dükkana web sitesi yaptırmak istiyo bi görüşürmüsün" dedi. Tabi dedim.
Sözü edilen şahısla telefonda görüştük sanayide bir dükkanı olduğunu dükkan için websitesi yaptırmak istediğini söyledi bu işin piyasası nedir diye sorunca kendimce açıklamaya çalıştım bende.
İstediği özelliklere göre fiyatın değişebileceğini teferruatlı birşey ise ona göre fiyatların artıp düşebileceğinden bahsettim fakat sizin yaptırcağınız site için kurumsal bir firmayla görüştüğünüzde 2000 veya üstü fiyat biçerler. Sizin bütçenize uygun olursa 1000 TL'ye yaparım dedim.
Böyle söyleyince arkadaş kem küm etmeye başladı; "ya ben siteyi yaptıracağım ama 1000 TL çok benim için, tanıdık bir arkadaş var 200 liraya hallederim herşeyi bide rakı balık yaparız beraber hallolur." diye söyleyince bana. Ee o zaman beni niye aradınız dedim sağol bile demeden kapattı.
Döndüm o şahsı bana yönlendiren arkadaşa bir kere de düzgün aklı başında bir insan yönlendir diye fırça attım :D
2 kişi bu mesajı beğendi.