Bloglarımızı ne için yazıyoruz? Çoğu zaman aslında zevk, bazen de prestij için yazıyor olabiliriz. Yine de herkes zevk aldığı şeyden para da almak ister öyle değil mi? Günümüzde blogculuk kavramı ortadaysa ve bundan milyonlarca dolar kar edip kendisini şirkete çevirecek kadar büyüyen bloglar varsa eğer bunun anlamı blogların gerçekten de iyi bir kazanç kapısı olabileceğidir.
Eğer Türkçe bir blog sahibiyseniz, reklam sahibi olabileceğiniz çok az yer var. Bunlardan birincisi serbest reklam anlaşmaları ile uğraşmak ki bu kapı kapı dolaşıp tencere pazarlayan, kravat takan adamı kafamızda canlandırır. Bir diğer ise Türk reklam firmalarıdır. Türk reklam firmaları maalesef, tık başına muazzam komik rakamlar veriyor. İşin diğer yanı birçok kişi de bu sistemlerden ödeme alamıyor.
Bu nedenle Google Adsense gerçekten büyüyüp güçlenene kadar birçok kişinin en büyük alternatifi arasında yer alıyor. Fakat ne yapıyor ne ediyorsanız bir türlü Google Adsense hesabı alamıyorsunuz öyle değil mi? O zaman bir yerlerde bir şeyler ters gidiyor demektir. Bir arkadaşıma tekrardan Adsense hesabını alma macerasına girişirken ayrıca böyle bir rehber düzenlemenin faydalı olacağını düşündüm. Umarım şansınız yaver gider.
1.Yeni bir başlangıç çoğu zaman iyidirÇoğu kullanıcının en büyük sorunu, Google’ın suyuna gitme yönteminden haberdar olmamasıdır. Blogunuzu Google için hazır hale getirmeye çalıştınız fakat hala size politika sorunu, yetersiz içerik vs. diyor. Bunun da bir türlü sonunu getiremiyor musunuz? O halde yeni bir blog açmanız şart olmuş demektir. Kullanıcıların büyük bir kısmı olmayacak duaya amin der gibi aynı cevaplar ile reddedilen siteyi tekrardan ve tekrardan Google’a gönderiyor. Genelde de sonuç değişmiyor. Eğer siz de bu durumdaysanız o halde Google tabanlı bir blog açmayı deneyebilirsiniz.
2.Google Adsense tabanlı bir blog nasıl açılır?Bunun için öncelikle %100 Niche bir blog açmanız gerekir. Niche blog hakkında yazımızı okumanızı da ayrıca tavsiye ediyorum. Niche bloglar ile şu ihtimali en aza indiririz. Niche bir blog, belli bir alana yönelmiş blogdur, bu blog tarzının genelde yazacağı yazılar bellidir. Bu da alakalı reklam sistemi için muazzam bir seçenektir. Diğer yandan bu yolda ilerlersek eğer Google bize Yetersiz içerik uyarısı vermeyecektir. Olabildiğince bilgi olduğunuz bir alan seçin, bu alan için bir domain ve bir de hosting alın.
3. Blogumuzu nasıl kurmalıyız?Blogunuz mutlaka WordPress altyapısı olsun. Blogunuzu kurduktan sonra sakın gidip kırık temalardan yani legal olmayan temalardan birini şık görüntü için seçmeyin. Şık görüntüyü elde etmek istiyorsanız hiç merak etmeyin, aynı görüntüyü elde edebileceğiniz sayısız ücretsiz WordPress teması var bunlardan birini seçin.
Ardından alanınızın temellerinden başlayan 10 içerik konusu seçin. Bunları bilgilendirici ve %100 özgün olarak kaleme alın, ardından bu içeriklerin hepsini birer gün ara ile blogunuzda yayınlamaya başlayın. Bu sırada siteniz için bir gmail adresi oluşturun ve elbette site haritanız vs. gibi temel adımları aradan çıkartın.
4.Eee sonra?Aslında hepsi bu kadar. Arkadaşıma bu yöntem ile yaklaşık 10 gün içerisinde iki onayı da sorunsuz şekilde geçmiş bir Adsense hesabı edinebildik. Dikkat etmeniz gereken noktaların hepsi yukarıda ve emin olun doğru işlemleri hilesiz ve hurdasız yaparsanız yakın zaman içerisinde siz de bir Google Adsense yayıncısı olacaksınız. Tabii, hesabı almak için sabretmeniz ve bahsettiklerimi harfiyen yerine getirmeniz size büyük bir avantaj sunacaktır. Şimdiden boş şans!
Kaynak adresi için;
http://www.blografi.com/google-adsense-hesabi-alma-rehberi/