-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım gerçi forumu uzun zamandır takip ediyorum amma her neyse , arkadaşlar uzun süredir düşünüyorum da bi ilde yerel yaşam dergisi çıkarmak istiyorum bu konuda gerekli web tasarım bilgim az sayılır baskasına yaptırmayı düşünüyorum ,işte grafik tasarımı matbaası vs. karşılaşabileceğim zorlukları beyin fırtınası yaparak sizlerle paylaşmayı istedim .. şimdiden teşekkür ederim..
-
-
Yaş/Cinsiyet
50 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
Y** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
İçerik ve para oldukdan sonra gerisi kolay.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hocam para derken , zaten para kazanmak amaçlı yapacaız yani bu işi tabiki belli bi sermaye var ama sizce karlı bi işmidir?
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
serbest tasarım
-
-
Ad Soyad
Ş** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Alex bir dergi çıkarmanın bir sürü yasal işlemi var. hepsinin altından tek başına kalkman çok zor. daha önce ilgilenmiştim bu işle. öncelikle şunu söyleyim dergi çıkarmakta amacınız veya sektörünüz önemli. içeriğinde neler olacak önemli, reklam ağırlıklı mı olacak,parayla mı satacaksınız ücretsiz mi satacaksınız bunların hepsi önemli. size küçük bir tavsiye vereyim. bülten başlığı altında yasal işlemlere takılmadan dergi çıkarabilirsiniz. ama içerisinde özgün yazılar,siyasi yazılar vs falan yazmayın sadece kampanyalar, reklamlar yayınlayın ve ücretsiz dağıtın. ücretli olursa maliyeye takılırsınız. basım adeti matba evrakları vs vs uzar gider. sadece reklam gelirleriyle deneme yapabilirsiniz. toptan basım fiyatına organize matbaalarda ucuza maal edebilirsiniz. 16 sayfalık en az 2000 adetlik basımla fiyatı bayağı makul edebilirsiniz başlanğıç olarak. uzun mevzu özetleyeme çalıştım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
İnternet Danışmanı
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Aylık en kötü 10 bin TL giderin olacağını düşün. 15 bin TL gelirin olsun ki giderini karşılayabilesin. Diğer türlü 1 ay idare et 2 ay idare et 3. ay da patlarsın.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
54, (%100)
Baskı dergi yerine e-dergi projesi yapmanı öneririm
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Biyolog
-
-
Ad Soyad
İ** S**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Yasan izinler, devlet anlaşmalı bir matbaa, ISBN kodu vs. Bunların haricinde yer kirası, editörler, yayın yönetmeni. Bunları karşılayacak ekibinizde varsa, dergiyi uygun bir fiyata basacak bir matbaa zaten bulunur. Arkadaşında dediği gibi 16 sayfalık 2000 adet bir dergi çok fazla tutmaz. Öncelikle işin mutfağını iyi hesaplayın, yasal mevzuatı çözün olur heralde :D
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
teşekkür ederim İsmail hocam olumlu yaklaşımlarınız için,
kendoka
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Geleneksel Tedavi Usulleri Uzmanı
-
-
Ad Soyad
B** Ö**
-
-
-
Ticaret
25, (%100)
Ustam bakmayın siz ucuk fiyatlara. Ne kadar ekmek o kdar köfte. Bakın ben a4 kagıdına dergi yaptım. insanın içinde hırs ve istikrar olursa olur. Sonucta yerel bir dergi. Esnafla iyi gecin bi sponsor bul. Zaten matbaaayı düşünme ilk basta. Senin matbaa giderin 10 000 adet bastırmadıkca klışe parası zarar ettirir. Basım işini en son düşün. Tek kişi çalışcaksan tasarım kısmını çözmen gerek eğer tasarım kısmını çözersen basımı her türlü halledersin. Bu zorlukları
Biri çıkıp sana sponsor da olabilir. Ya da matbaya bastırsan kardes son sayfaya reklamımı koy sana %? bilmem kaç indirim de diyebilir. ama tasarım tasarım tasarım.