Merhaba arkadaşlar, yeni blog kurmak isteyen arkadaşlara faydalı olabileceğini düşündüğüm bir İnfografik görmüştüm yabancı kaynaklı bir sitede. Çevirisini yapmıştım ama siteyi bulamadım şu an, bulduğum zaman kaynak eklenecektir bilginize.

Not: Yazıyı paylaşacaksanız, lütfen konunuzun altına WM ARACI linkini koymayı unutmayınız. En azından emeğe saygı göstermiş olursunuz. İyi Okumalar.

Bir Blog Kurmak İstiyorsunuz Öyle Mi?

Tasarlayın

Nişinizi Bulun

1. Kalbinizi Dinleyin: Sizi en çok neler memnun ediyor? Boş zamanlarınızda neler yapıyorsunuz?

2. Odaklanın: Okuyucular sizin sitenizi ziyaret ettiklerinde neler bulabileceklerini bilmeliler.

3. Orijinal Olun: Bu sizin blog adresiniz. Ona sahip çıkın. Başkalarının yazdıklarını sürekli paylaşmayın.

Sesinizi Bulun

1. Özgün Olun: İnsanlar sahte olanı fark edebilirler.

2. Bunu Deneyin: Bir yazıyı yazarken onu sesli okuyun. Nasıl olduğu konusunda endişelenmeyin, daha sonra ona geri dönün ve düzenleyin.

3. Neşeli Olun: Ne kadar ciddi bir yazı yazıyorsanız yazın. Neşeli ve endişesiz olmaya çalışın. Resmi bir dil kullanmamaktan çekinmeyin.

4. Kendiniz Olun: Başlangıçta sevdiğiniz yazarların hitap şeklini kopyalayabilirsiniz ancak bu hataya düşmeyin, kendi anlatım şeklinizi oluşturun.

Taktiklerinizi Belirleyin

Bir Blog Adı ve Alan Adı Seçin

1. Basit Olun: Blog dünyası doygun hale gelmiştir. Basit bir isim ve tasarım seçin.

2. Blog Adınız ve Alan Adınız Uyumlu Olmalıdır

3. Kendi Başınıza Yapın: Başkalarına benzemeyin, kendi tarzınıza sahip olun. Bu SEO açısından önemlidir.

Bir İçerik Yönetim Sistemi Seçin

1. Seçeneklerinizi değerlendirin ve en iyisini seçmeye çalışın.

2. WordPress, Blogger, Tumblr, SquareSpace ve Typepad en popüler olanlardır.

3. Olmasını istediğiniz fonksiyonlara ve sevdiğiniz tasarımlara göre seçim yapın.

4. Bazı içerik yönetim sistemleri sunucu, alan adı ve içerik yönetimi sunmaktadır. Akıllıca davranın.

[COLOR="Red"]Varlığınızı Büyütün[/COLOR]

[COLOR="Blue"]Düzenli Pratik Yapın[/COLOR]

1. Plan Yapın: Günlük, haftalık, aylık, ne olursa olsun bir plan yapın.

2. Plana Bağlı Kalın: Basit. Plana sadık kalın.

Okuyucu Çekin

1. İşlerini Kolaylaştırın: Onlara üyelik gibi zorluklar çıkarmayın, yorum yapmalarını basitleştirin.

2. Yorumlara ve E-postalara Cevap Verin: Okuyuculardan gelen yorumları ve e-postaları cevaplamayı ihmal etmeyin.

3. Kibar Olun: Her yorumun pozitif olmasını beklemeyin. Sizi sinirlendiren yorumlar karşısında bile kibar olmaya çalışın.

Görsel Destek Alın

1. Fotoğraflar: Fotoğraflar ilgi çekici unsurlardır. Yazılarınızda fotoğraflara yer verin.

2. Videolar: Videolar yaptıklarınızı anlatmanın diğer bir yoludur. Üstelik anlattıklarınızı destekleyici niteliktedirler.

3. İnfografikler: İnfografiklerin paylaşılması kolaydır. İyi tasarıma sahip infografiklerden yararlanmayı ihmal etmeyin.

Bağlanın

Topluluğunuzu Oluşturun ve Geliştirin

1. Herkes Sizi Bulabilmeli: Facebook, Twitter, Instagram ve Pinterest

Görüşme Zamanı

1. Etkinliklere katılın.

2. Diğer blog yazarlarına link verin.

3. Beğendiğiniz sitelerde yorumlar yapın.

4. Sevdiğiniz yazarlara e-posta ile ulaşıp bağlantı kurun.

5. Onları Twitter'da takip edin.

6. Blog konferanslarına katılın.

7. Beğendiğiniz sitelerde ziyaretçi yazarlığı talep edin veya beğendiğiniz yazarlara ziyaretçi yazarlığı teklif edin.

8. Değerlendirici kısa sunumu mükemmel yapın.