Geçtiğimiz haftalarda Playstation Experience konferansını takip etmemiz gerektiğini sık sık tembihleyen yapımcı Netherrealm Studios, oyun hakkındaki yeni detayları bugün oyuncularla paylaştı.

Paylaşılan bilgiler ise şöyle;

1) Daha önce oyunda 24 karakterin bulunacağı, ancak bu sayının henüz kesinlik kazanmadığı açıklanmıştı. Bu konuda yeni bir açıklama yapılmadı.

2) Karakterleri bebeğe dönüştüren Babality özelliği, Mortal Kombat X‘te yer almayacak.

3) Mortal Kombat X‘in hikaye modunda da karakterlerin Fatality yapma olasılığı hala mevcut.

4) Mortal Kombat X hikayesi bir veya iki karakter üzerine yoğunlaşmayacak. Ayrıca, eskiye göre çok daha derin bir senaryoya sahip olacak. Önceki oyunda da önemli bir role sahip olan Quan Chi, Mortal Kombat X‘te de en önemli karakterlerden birisi olacak.

5) Yapımcılar, önceki oyunda ana karakterlerin birçoğunun ölmesinin senaryoya engel olmadığını ve Quan Chi’nin karakterleri diriltme konusunda bir yeteneği olduğuna değinmeden geçmedi. Buna ek olarak serinin taze bir başlangıç yapması için yeni karakterlere yer açmaları gerektiğini fakat bunu yaparken serinin ikon karakterlerini es geçmeyecekleri de ekibin bize ilettiği bilgiler arasında.

6) Mortal Kombat X‘te dövüş arenalarının sabah ve akşam versiyonları bulunmayacak. Bunun yerine arenalar dövüşün gidişatına göre değişen hava şartları gibi daha dinamik özelliklere sahip olacak.

7) Oyunda yer alacak olan karakterlerin neredeyse tamamının yapımı bitti.

8) Online maçlar için King of the Hill benzeri bir mod bulunacak.

Son olarak ise Mortal Kombat X‘in 1080p ve 60 fps desteği ile sorunsuz bir performans göstereceği ekip tarafından tekrar onaylandı.

Mortal Kombat X; PS3, PS4 Xbox 360, Xbox One ve PC platformları için 14 Nisan 2015 tarihinde piyasaya sunulacak.



KAYNAK