Öncelikle merhabalar, iyi forumlar.
Çalıştığım şirketin e ticaret sitesine ürün yüklemek için bir başka sitedeki ürünleri çekecek bir bot yazmaya çalışıyorum. Bir çok problem ile karşılaştım ve ne yazık ki adam gibi zaman ayıramıyorum diğer işlerden dolayı. Çarşamba gününe yetiştirmem gerektiği için iyice sıkıntıya girdim. Biraz detaylı anlatmaya çalışacağım ve takıldığım yerlerden söz edeceğim. Yardımlarınızı bekliyorum ve şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum. Amacım bot sektörüne girmek değil biraz bir bilgim var kendimi geliştirmek bir şeyler üretmek.
Şirketimin e ticaret sitesi hazır bir yazılım. Ürünlerini almak istediğim sitenin yazılımı da hazır yani html içerik her zaman aynı geliyor. İşlem yapabilmek için öncelikle site içerisinde bulunan bütün linklere ihtiyacım var bunu kendim yazmayı düşündüm fakat winform da yazarken program şişti uzun bir süre sonra hata verdi. Bu sefer opensource avına çıktım. Bulduğum "abot" ve "arachnode" kodlarını bir türlü açamadım. Sanırım burada da sıkıntı bende. Bütün linkleri aldıktan sonra yine html agility pack kullanarak ürün adı, title desc, keywords, resim, varsa 2. resim, açıklaması, fiyatı , 2. fiyatı gibi içerikleri bir excel dosyasına atıcam.
Ne yapmak istediğimi biliyorum az çok nasıl yapacağımı da biliyorum ancak az çok kısmı ilerlemek için şu durumda yeterli olmuyor. Bu konuda tavsiyelerinizi fikirlerinizi bekliyorum. Biraz uzun oldu okuduğunuz için teşekkür ederim :)