-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
İşsiz
-
-
Ad Soyad
Y** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar bir sorum olacaktı.
Benim sitem en az 12 tane ayrı script database hatta ayrı bir sunucudan oluşuyor.
Bu 12 scriptlere ayrı kayıt değilde toplu kayıt olması mumkunmu?
Ayrı database adı şifre,hostu felan hepsi ayrı ama tümünü bir anda kayıt etmek.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
E** Ç**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Anlatimindan birşey anlamadım. Daha açıklayıcı olursan yardım etmeye calisirim
Flawless
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Php Coder
-
-
Ad Soyad
K** I**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
aynı sunucu içinden mumkun olabilir belki ama ayrı sunucularda mumkun olmadıgını düşünüyorum
Flawless
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Php Coder
-
-
Ad Soyad
K** I**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
sanırım istediğiniz tek database ile tüm siteleri kullanmak ki buda 12 sitenin aynı sunucuda olmasını gerektirir değilse mumkun olsa bile uzak sunucudan veri cekmek sitelerinizi ziyadesiyle yavaslatacaktır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
İşsiz
-
-
Ad Soyad
Y** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Tek database değil tüm ayrı databaselere gönderip siteyi kullanacağı yere Mesela "Foruma giriş yapayım bari "dersin www. İle giriş yapar ki bu da daha önce yaptığı toplu kayıt ile diğerlerin sub domain sitelerin giriş yapabilinsin. Market. Giriş için kayıdı, forum için kayıdı, tube kayıdı felan ayrı olmasın sadece giriş olacak o sitelerin. Zaten sitemin domain ana dizinin den veri gönderecek.
Ek Olarak: Yavaşlamaz gayet hızlı zaten. Sadece uzak sunucıya database verisi gönderecek. Olay bu.
27207
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Olur. Tüm veritabanlarına aynı kayıt bilgi tablolarını ekle. Giriş formunda hepsine bağlan sırasıyla. Gerisi rutin iş.
INSERT INTO
veritabanı1.tablo(vs vs ne girecekse)
INSERT INTO
veritabanı2.tablo(vs vs ne girecekse)
.
.
.
INSERT INTO
veritabanı12.tablo(vs vs ne girecekse)
Hepsine ayrı ayrı emir verdinmi olur. Veriyi çekerkende herhangi veritabanının birinden çekersin, hiç sıkıntı olmaz. Veritabanı bağlanma bilgilerini ayrı ayrı dosyalara ekleyip hepsini tek tek import etmen gerek. Host IP falan gireceğin için. Her veritabanı dosyasını import edip sırayla connect 1,2,3 emirini verdinmi hepsine bağlanır.
Ya da sadece kayıt bilgileri tutulan bi veritabanı aç. Orada site diye bir sütun da oluşturursun. Siteye giriş yaparken site ismini oradan karşılaştırırsın. Verileri hem tek veritabanına yazar yine tek veritabanından çekersin. En mantıklısı bu gibi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
İşsiz
-
-
Ad Soyad
Y** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
En sondaki mantıklı fakat güvenlik açısından saldırılan en çok o veritabanı olur. Hemde ayrı sunuculardan tek veritabana sürekli mysql sorgusu yapar yani.
Ayrıca dediklerinibokuyunca biran heyecanlandım fakat bunu yapabilecek kapasitede değilim bu yüzden yazdıracak biri var mı acaba? Tema da dahil olursa satın alabilirim.
Ek Olarak: Yardım edecek var mı? Çok lazım çünkü..