2014’ün bitip 2015’ün kutlanması, yılbaşı ağacı süslenmesi, hindi yenmesi. Bunlar yapılmasa bile bugün yılbaşıymış güzel bir ziyafet çekelim diyenlerin sayısı eminim oldukça fazladır. Açıkça söylemek gerekirse tamamen batıyı örnek alıyoruz git gide. Yavaş yavaş benliğimizi kaybediyoruz desek yanlış olmaz sanırım. Hele yeni yıldan medet uman insanlar yok mu, o kadar aciz geliyorlar ki gözüme. Bakın yeni yılı sağlıklı ve mutlu geçirmeniz dileğiyle demek farklıdır yeni yıldan sağlık ve mutluluk diliyorum demek farklıdır. Bu ikisi arasındaki farkı idrak edemeyen insanlar lütfen bazı şeyleri düşünsünler.
Neyse efendim yeni yıldan ziyade konumuz olan milli piyangoya gelelim. Benim gözümde milli piyango insanların hayallerini esir alan lanet bir zımbırtıdan başka bir şey değil. O anahtar cümleyi kurdunuz mu zaten bu zımbırtının esiri olmuş oluyorsunuz. “Düşünsene bana çıktığını.”
İşte bu şekilde düşünüp de büyük ikramiyeyi kazanan insanların hayallerinden geriye kalanları inceleyelim. Belki ders çıkarırız.
1- İkramiye Bana Çıksın Da Kocamı Boşayım
2003 yılında Yeşim Akyol ismindeki hanımefendiye 2 milyon ikramiye çıkıyor. Tabi ikramiye çıktıktan sonra Yeşim Akyol rahat durur mu? Başlıyor kocası ile kavga etmeye. Kavgaların ardı arkası kesilmiyor ve en sonunda 8 yıllık eşiyle boşanıyor.
2- İkramiye Bana Çıksın Da Oğlum Beni Bıçaklasın
2004 yılında Necmi Yıldırım denen şahsa büyük ikramiyenin dörtte biri çıkıyor. Eee bilmem kaç trilyon ikramiye çıkan insanı bozmasa bile çevresindeki insanları bozar arkadaş. Necmi Yıldırım ikramiye yüzünden oğlu tarafından boğazından kesilerek yaralanıyor.
3- İkramiye Bana Çıksın Da Kendimi Kalorifer Borusuna Asayım
2005 yılında Ahmet Bayram’ın çeyrek biletine 1 milyon 250 bin TL ikramiye çıkıyor. Milyonu gören Ahmet Bayram uslu durur mu hiç? Önce İstanbul’a yerleşir sonra da eşini boşar. Ardından gece kulüplerini kendine mesken edinir. Her şey güzel hoşken Ahmet Bayram o paranın biteceğini hiç düşünemez. Gün gelir bir bakar ki cepte beş kuruş para kalmamış. O kadar parası olmasına rağmen borcu hat safhadadır. Tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer yine kürkçü dükkanıdır diye atalarımız boşa dememiş. Bir bildikleri var demek ki. Ahmet Bayram’da bu sözü kendine hayat felsefesi edinmiş olsa gerek ki eski eşinin yanına gider ve borçlarını kapatabilmek için para ister. Kadıncağız onca yaşantıdan sonra evet der mi hiç? Adam da kadından olumsuz cevabı alınca gider kendini banyodaki kalorifer borusuna asar.
Yok usta yok o paradan sittin sene hayır gelmez. Ben bunu bilir bunu söylerim. Muhakkak bir gün bir yerde talihli(!) kişiden olmasa da o kişinin bir yakınından çıkar o paralar. Ben buna inanıyorum.
Neyse artık ikramiye bana çıksın da gidip öleyim bari.