Forum içersinde arama motoru optimizasyonu alanında bundan 6 ay öncesinde açılan google algoritması çözüldü başlıklı bir konuda seoda iddia edilen Google da çıkarım ve kalıcı olurum nameleri atanlardan birinin konusuna denk geldim.
Bu arkadaş Algoritmanın çözülmüş olduğunu belirttiğinden konu içerisinde geçen vi ay di rent a car . com web sayfasını belirttiği anahtar kelimelerde hem sıra bulucudan hemde google nin kendisinden arattığımda gerçekten ilk sayfada olduğunu gördüm,üstelik en çok şaşırdığım konu mart ayında açılan bu konuda, üzerinden 10 geçmesine rağmen ve google da en az 3 kere güncelleme olmasına rağmen sitenin şuan ilk sayfada oluşuydu..
merak edip web sayfanın tüm kategorilerini ve alt sayfalarını inceledim her kelimesinde ilk sayfada çıkmaktaydı !....kaynak kodlarından ve içeriklerine baktığımda hem içerik şekli,tittle sayfa yapıları,sayfa açıklamaları,anahtar kelimeleri,hepsi google nin yönergelerine uygun olarak tasarlandığını gördüm...
İşin trajikomik tarafı o vakit bir işlem gerçekleştireceğini söyleyen arkadaşa karşı takınmış olan olumsuz tavırlardı..
2 Sorum var
1.gerçekten bu kadar kısa sürede ilk sayfaya gelip ve orta kalıcı olmak bu kadar kolaymı.
2.Bu adamın üyeliği kendi isteği üzerine kapatılmış,bu 15 dk da sıra atlatma,20 dk da sıra şutlatma, bu konular gerçek olabilirmi düşüncesi aklıma gelmiyor değil artık.
bunu nasıl başarmış olmalı fikirlerinizi paylaşırsanız ortak bir kanıya varabiliriz...
linkinide buldum ekledim
http://wmaraci.com/forum/arama-motoru-optimizasyonu/googlenin-algoritmasi-cozuldu-sanirim-okuyun-137417.html