Aralık ayının sonlarına doğru Apple iOS 8.1.3 üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Aradan geçen 1 ay kadar süre sonra iOS 8.1.3 güncellemesi hakkındaki dedikodular tekrar gün yüzüne çıktı.



Apple’ın iOS 8.1.3 ile ilgili çalıştığını duyurmasının üzerinden tam 1 ay geçti. Aralık ayının ortalarında gelmesi beklenen güncelleme yılbaşı tatiliyle birlikte gündemden uzaklaştı.

Yeni yıla girmemizin üzerinden tam 10 gün geçtiği için tatil sonrası tüm uygulamalar ve işletim sistemleri yavaş yavaş güncellemelerini almaya başladılar. Apple ise geçtiğimiz akşam kendi uygulamaları arasında olan Numbers, Pages ve Keynote’u güncelledi.

Güncelleme boyutları 200 ile 500 MB arasında değişkenlik gösteriyor. Boyutların bu denli büyük olmasından dolayı internet üzerindeki tüm platformlarda Apple’ın bu uygulamaları güncellemesinin arkasında iOS 8.1.3 güncellemesinin geleceğinin yattığı konuşuluyor.

iOS 8.2 sürümünün beta 3 sürümü ise Aralık ayının sonlarında yalnızca geliştiriciler için piyasaya sürülmüştü. İnternet üzerindeki forumlarda bu sürüm için de 8.1.3’ün ön hazırlığı olduğu konuşuluyor. Ortalıkta dönen son söylentiler 8.1.3’ün önümüzdeki hafta gelebileceği ve 8.2 bu sürümden daha sonra geleceği yönünde.

Senaryolar arasında iOS 8.2 sürümünün Apple Watch ürününe ait bir güncelleme olduğu da yer alıyor. Apple Watch’un çıkış tarihi Mart ayının sonları gibi gözüktüğünden dolayı iOS 8.2 Mart ayında yayınlanabilir.

En nihayetinde tüm bu bilgiler ortalıkta donan olasılıklardan ibaret olduğundan dolayı iOS 8.1.3’ün kesin çıkış tarihi ile ilgili Apple tarafından yapılan resmi bir açıklama bulunmuyor.

Kaynak: Apple, iOS 8.1.3 Sürümünü Yayınlayacak mı?