lostyazilim
tr.link

Diz Üstü bilgisayarımdan ses geliyor.

4 Mesajlar 918 Okunma
lstbozum
tr.link

ExelDragon ExelDragon WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Yazılımcı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 388
  • Beğeniler 73 / 38
  • Ticaret 4, (%100)
Merhaba arkadaşlar,

Bu sabah hiç bir sebep sorun yok 2.5 senedir bir gram sorunu olmayan bilgisayardan ses gelmeye başladı. Büyük ihtimal ile fandan geliyor boşluktan fana torna vida sokup durdurduğumda ses kesiliyor ve yüksek performansta kullanınca çıkıyor ses (Yüksek performansta, söz konusu fan devreye giriyor yada hızlanıyor). Bilgisayarın içini açtım ana karta kadar geldim fan'ın pervanesi gözüküyordu oradan olabildiğince temizledim artık ne kadar temizlendiyse. Bilgisayardan baya da toz çıktı 2.5 senedir 1 bakım 1 servis vs. Görmedi çünkü :)
Ana kartı kaldırıp fana tamamen ulaşacaktım fakat bunu yapmak için ekranı falan hep çıkarmak gerekiyor. Ana kartın ekran ile olan kabloları çıkartmak vs. yapardım fakat sonra geri toplayamam diye riske girmedim.

Sizce gerçekten sorun fanda mı ? Fanda değilse neden ola bilir ? Biliyorum donanımsal bir sorun büyük ihtimal ile fakat dün gece yatarken hiç bir şey yokken sabah birden böyle yapması normal mi yazılımsal olarak bir sorun olmuş ola bilir mi virüs vs ?

Diz üstü bilgisayarım DELL İnspıron N5110 marka.

Ayrıca bilgisayar yüksek performansa girip fan devreye girince bilgisayar anında donuyor 10 sn sonra düzeliyor. İşlemci performansını da %30 yaptım fakat hala biraz yüklenince galiba yüksek performansa girip ses geliyor.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

wmaraci
reklam

canatasever canatasever Can ATASEVER Kullanıcı
  • Üyelik 30.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Almanya
  • Ad Soyad C** A**
  • Mesajlar 593
  • Beğeniler 126 / 86
  • Ticaret 7, (%100)
Bu tür sorunlar genelde rotasyonun olduğu fandan kaynaklı olurlar; çünkü birçok parça vidalarla sabitlenmiş durumda ve eğer son zamanlarda bilgisayarı düşürmediyseniz, sorun bana göre fandan kaynaklanıyor. Fanı temizledikten sonra iyileşme oldu mu?

Bir de ek olarak, %30 işlemci performansı eğer üst limitse -ki sanırım öyle- normal kullanım için yeterli olsa da ortalama bir websitesinde bile yavaşlamalara sebep olabilir. Bilginiz olsun.

sorueki sorueki WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad S** i**
  • Mesajlar 1977
  • Beğeniler 639 / 720
  • Ticaret 3, (%100)
Böyle zamanlarda lastikçiden, benzin istasyonundan ya da mobilyacılardan bulunabilecek hava pompası ile temizlik genellikle sorunu çözer.
ExelDragon

kişi bu mesajı beğendi.

Durgun sular derin akar.

ExelDragon ExelDragon WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Yazılımcı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 388
  • Beğeniler 73 / 38
  • Ticaret 4, (%100)

canatasever adlı üyeden alıntı

Bu tür sorunlar genelde rotasyonun olduğu fandan kaynaklı olurlar; çünkü birçok parça vidalarla sabitlenmiş durumda ve eğer son zamanlarda bilgisayarı düşürmediyseniz, sorun bana göre fandan kaynaklanıyor. Fanı temizledikten sonra iyileşme oldu mu?

Bir de ek olarak, %30 işlemci performansı eğer üst limitse -ki sanırım öyle- normal kullanım için yeterli olsa da ortalama bir websitesinde bile yavaşlamalara sebep olabilir. Bilginiz olsun.

Son zamanlarda hiç düşmedi, hiç bir sorunu yoktu gece yatarken. Sabah ses çıkarmaya başladı.
Fana ulaşa bildiğim kadarıyla (Pervanelerine kadar ulaşa bildim) temizledim fakat çok bir değişme olmadı. Fana tamamen ulaşmak için ekranı falan kaldırıp ana kartın altına ulaşmak lazım oda yemedi tam olarak bilgim olmadığı için fakat videoları izleyince öğrendim en kısa sürede deneyeceğim. Umarım fanı iyi bir temizleyince düzelir.

Bir videodan bir kesit aldım işte fana bu kadar ulaşa bildim oradan temizlendiği kadarıyla temizledim (Kırmızı daire içinde ki fan)

wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al