Grafik Tasarım alanında grafikerlerin mutlaka bilmesi ve girmesi gereken sitelerden biri; www.grafikerevi.com. Sadece grafikerlere değil grafik tasarımı ile amatörce uğraşan kişilere de faydalı bilgilerin olduğu müthiş bir site.
Grafik Tasarım programları ile ilgili eğitimleri ve olası sorunların çözümlerini içeren www.grafikerevi.com adlı sitenin facebook, twitter, google plus, reddit, tumblr, youtube, friendfeed, blogger, pinterest, virneo, instagram ve flickr adlı sosyal medya ve paylaşım sitelerinde de hesapları bulunmakta. Sitenin android uygulaması da bulunmakta.
Grafikerlerin ve fotoğrafçıların en çok kullandığı programlardan biri olan Photoshop programının kullanımı ve incelikleri ile ilgili birçok bilgi bulmak mevcut.
Üstelik bu kullanımlar video ile anlatılmakta. Böylece uygulama da görülmüş oluyor.
Photoshop’ta gradient overlay denilen renk geçişiyle kaplamanın nasıl yapılacağı video destekli olarak anlatılıyor. Bu anlatımın içeriğinde blend mode (harmanlama), opacity (şeffaflık), gradient (renk geçişi), style (renk geçiş açısı), angle (gölgenin açısı) ve scale (renk geçişinin yayılımı) gibi işlemlerin nasıl yapılacağı video ile anlatılıyor.

Yine Photoshop programında color overlay kullanımı, satin kullanımı, Inner glow kullanımı, Inner shadow kullanımı, stroke kullanımı, bevel and emboss kullanımı, göz kapağını boyamak, diş beyazlatma, göz rengini değiştirmek, gözü parlatmak, ciltteki pürüzleri-sivilceleri gidermek, burun ve çeneyi düzeltmek, radial zoom blur kullanımı, baskı ve renk, çözünürlük, vektör-piksel farkı, DICOM dökümanlarını açmak, medical photoshop, camera raw lens hatalarını düzeltmek, camera raw beyaz ayarı, photoshop’u hızlandırmak, 3D transform eğitimi, zoom efekti gibi uygulamaların nasıl yapılacağı videolu olarak anlatılıyor.

Sitede ayrıca Illustrator’un ne olduğu ile ilgili bir bilgi bulunmakta ve Illustrator menülerinin de nasıl kullanılacağı anlatılıyor. Araçlar (Tools) paneli, grafik çizim alanı, yollar (path), çözünürlük, gizli araçları sabitleme gibi menülerin kullanılması ve bu menülerdeki işlemlerin yapılışı mevcut.

Grafikerlerin işine yarayan programlardan biri olan Indesign’ın nasıl kullanılacağı ile ilgili bilgiler de sitenin menülerinden birinde bulunmakta. Indesign’da tool menüsü ile çizilen bir şeklin rengini fill menüsünden değiştirme, Indesign CS5 ile gelen yeni özellikler olan line tool, rectangle tool, ellipse tool, polygone tool menüleri ile şekilleri çizerken bölerek çoğaltma, selection tool menüsü ile şekillerin kopyasını oluşturma, şekilleri direct selection tool ile vektörel olarak biçimlendirme, erase tool ile yolları silme, smooth tool aracı ile şekillerin vektörelliğini düzenleme, yolları düzgünleştirme/pürüzsüz hale getirme, dikdörtgen köşelerini yuvarlatma, line tool aracı ile çizgi ayarlarını düzenleme, düz çizgi çizme, yol içerisine resim ekleme, links panelinin kullanımı, metin değişkenlerini kullanma, canlı resim yazıları oluşturma, çerçeve ve resmi orantılama, çerçeve kenarlarını canlı biçimlendirme, çerçevenin genişlik ve yüksekliğini ayarlama, çerçevenin çizgi rengini, kalınlığını ve stilini değiştirme, dökümana resim çerçevesi ekleme, grafik aktarma seçeneklerini ayarlama, dökümana grafik ekleme, metni anahat’a dönüştürme, metin ve diğer nesneleri iç içe kullanma, metne özel karakterler ekleme, paragrafı sütunlara bölme, glifler, yanlış yazılan sözcükleri otomatik düzeltme, paragraf biçimlendirme, akan yazılar oluşturma, hizalama, dizinler sayfası oluşturma, içindekiler tablosunu güncelleme gibi işlemler anlatılıyor.

Flash programının ne işe yaradığı da sitede bulunan bilgilerden biri.
Flash programı ile ilgili olarak; As3 This Parametresi, ActionScrip de Root Kavramı, movieclip, instance name kavramı actionscript 3.0 kodlarının yazımı ile ilgili detaylı anlatımlar bulunmaktadır.

After Effects menüsü altında; after effects’te katmanlar ve özellikleri, timeline ve toolbar kısa yolları, frame ve saniye kavramı, keyframe mantığı, timeline, after effects ile bağlantılı programlar, importing, komposiizyon ayarlama, yeni komposizyon oluşturma, dosya uzantıları, after effects CS6 açılış ekranı gibi konular ve ayrıntılar bulunmaktadır.

Grafiker eğitiminin nerelerden alınabileceği ve bu üniversitelerin taban puanları ile ilgili bilgilerin de bulunduğu site logo tasarımı hakkında da kullanışlı bilgiler vermektedir.
Grafik tasarımı ile ilgili ister hobi olarak ister profesyonel olarak çalışın, fark etmez, www.grafikerevi.com adlı sitede işinizi çok ama çok kolaylaştıracak videolu anlatımlar mevcut.

http://www.grafikerevi.com/