-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Doktora öğrencisi.
-
-
Ad Soyad
A** O**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Herkese merhaba,
Arkadaşlar 2011 Ekim'den bu yana çoğunluğunu kendimin yazdığı bir blog var. Yazıların ufak bir miktarı konuk yazarlardan, ufak bir kısmı da tanıtım yazılarından ibaret.
Birkaç aydır hafiften rahatsız olduğum bir de konu var. Özellikle google, yandex ve bing aramalarından gelen sonuçlarla ilgili.
Şöyle ki; Kasım 2011, Nisan 2012, Haziran 2012, Mart 2013, Ocak 2014 ve Mayıs 2014 tarihlerinde girdiğim altı içerik hergün iyi miktarda hit alıyor; ancak görebildiğim kadarıyla (Google Analytics ve Google Webmaster Tool), örnek veriyorum Nisan 2012'deki bir başka yayına neredeyse hiç ziyaretçi gelmiyor. Hatta, son 3-5 ayda yayınlanan içeriklere bile adam akıllı ziyaretçi gelmiyor. (Bu ay yayınlananlar, taş çatlasın 1-2 ay hit çekiyor, sonra adeta yok oluyorlar...)
Şimdi bu altı içerik fazla iyi falan da, ondan mı bu kadar iyidir; yoksa diğerleri kötünün de kötüsü olduğu için mi bu denli rezil durumdadır? Elbette bu altı içeriğe trafiğin olmasından memnunum; ancak diğerlerine de ziyaretçi çekebilmek için ne yapmalıyım?
*** "Google'da üst sıralarda çıkmak..." için başlayan makalelere az çok uyduğumu düşünüyorum. Buna bağlı mı kalayım, yoksa bu altı makalenin herhangi olumsuz etkisi var mıdır sizce?
Şimdiden teşekkürler...
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Çilingirlik
-
-
Ad Soyad
A** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
6 adet yazdığınız konuların aranılırlık özelliği diğerlerinden fazla olabilir ve bu konularda diğer sitelerde de fazla yazı yayınlanmamış olabilir bu yüzden bu 6 yazınız iyi hit çekiyor diyebilirim. Sonuç itibari ile tüm yazılar sizin kaleminizden ve bilginiz dahilinde çıktığı için son yayınladığınız ve hit alamıyorum dediğiniz yazılar ise tam tersi olarak az aranan konular olup birçok rakibe sahip olan konu olabilir. Bu konularda rakipleriniz çalışma yaptırmış olabilir v.s. bunlar bence bu durumu etkileyen faktörlerdir. Konuyu detayı şekilde alabilecek olan arkadaşların yorumlarını bekliyoruz...
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Doktora öğrencisi.
-
-
Ad Soyad
A** O**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Açıkçası iki tanesini hazırlamak için birkaç günüm geçmişti, gerçekten özenmiştim; ama diğer dördü dediğiniz gibi oldu demek. Hani mümkün mertebe sosyal medyayı kullanıyorum, SEO denen şeyleri yapıyorum, ama sonuç değişmeyince artık bir bilene sorayım istedim. :)
Teşekkür ederim...