Sinematix.net
yüzyıl, insanlar için en önemli konfor unsurlarının barındığı ve aynı zamanda insanlığın sanatın muhtelif dallarında en iyi eserleri verdiği bir dönemdir. Bu dönem dâhilinde ise, bireyleri en fazla etkileyen ve kendisine mahkûm eden sanat dalı, hiç şüphesiz beyaz perde; yani sinema olmuştur. Bu anlamı ile otoriteler tarafından 7. sanat olarak lanse edilen sinema, köklü bir geçmişe de sahip bulunmaktadır. Bilinen ilk sinema denemeleri, ünlü Amerikalı mûcid Thomas Edison tarafından yapılmıştır. Edison, saniyede kırk parça öğe göstererek, modern sinema faaliyetlerine oldukça yaklaşmıştı. Ancak bu alanda asıl devrimi yapacak olan Auguste ve Louis Lumière kardeşler olacaktır. İki mûcid kardeş, 1845 yılında bilinen ilk sinema filmlerini yapmaya başlamışlardır. Bu sinema filmlerinin her biri 46 saniye sürmekte ve film makaralarının uzunluğu ise 17 metreye varabilmekteydi.
Ancak teknolojinin hızla gelişmesi, sinema sektörünü de oldukça etkilemiş ve yedinci sanatın imâl edilme aşaması gelişmiştir. İlk başlarda sessiz ve siyah beyaz olarak çevrilen filmlere zamanla ses unsuru eklenmiş ve daha sonra da renkli olarak seyircisi ile buluşturulmuş. Günümüze gelindiğinde ise HD ya da Bluray kalitesinde filmler de üretilebilmişlerdir. İşte bu gelişen teknoloji sayesinde sinema severler de artmış ve neredeyse her gün bir film izleme istekleri doğmuştur. Ancak global dünyanın şartları gereği her gün sinema salonlarına gitmek oldukça zorlaşmıştır. Bu da, teknolojinin bir diğer ürünü olan internet ile giderilmeyi başarmıştır.
Yukarıda, son olarak bahsetmiş olduğumuz menfî durumu da, Sinematix.net Film Merkezi olarak biz aşmış bulunmaktayız. Bu anlamda, internet sitemizi ziyaret ederek üç yüze yakın, kaliteli formattaki filmleri izleyebilir ve değerlendirebilirsiniz. Ayrıca internet sitemizde, istatistikler bölümünün avantajlarını kullanarak en çok izlenen ya da en çok beğenilen filmleri de seçip izleyebilirsiniz. Dilerseniz, herhangi bir film için yorum bırakabilir ve ülkenin her yerindeki film severler ile sinema sanatı hakkında eleştiriler yapabilirsiniz. Tamamen ücretsiz olarak yayın yapan web sitemiz, aynı zamanda muhtelif kategoriler ile de beğenebileceğiniz filmleri sıralandırmıştır. Son olarak belirtmekte fayda görüyoruz ki, dilerseniz sitemize üye olabilir ve eklenen her yeni filmden doğrudan haberdâr olma şansına erişebilirsiniz. Full HD Film izle kategorisinde, alanının en başarılı film sitesi olan Sinematix, kurumsal yapısıyla da her geçen gün büyümesini sürdürmektedi