-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Elektrik-Elektronik
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Söylemeye çalıştığım şey kesinlikle seo açısından zararı olduğu falan değil. Bazı siteler en ufak bir hit kaybı bile yaşamamak için klavye sürçmesini bile hesaba katarak o domainleride alıp ana domaine yönlendiriyor. Bazıları tüm uzantıları ve değişik telaffuzlarınıda alıyor. Bu şekilde kaybedilebilecek hitlerden bahsediyorum yanlış anlaşılmasın dediklerim.
altavista.com
altabista.com
onedio.com
onedio.net
onedio.org
onediyo.com
veyakup
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
Y** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hocam inan bende başta .com takıntısı olan biriydim sonra .biz aldım şuan çoğu siteden üstte ve artık uzantıya bakmıyorum .red .blue .co gibi birçok uzantım var iyi sıralarda
Özelden mesaj gelmiş o arkadaş kendini birşey sanmasın kafası rahat olsun o kendini biliyor :D
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
editör
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
com ile net arasında googleda yükselmek açısından bir fark yoktur fakat direk olarak seo açısından sorun yaratmamaktadır demek de yanlış olur sonuçta insanlarda ctrl+enter alışkanlığı var ya da site ismini hatırlayıp uzantısını hatırlamayanlar açısından .com a yönelecek kişiler çok olacaktır.
google'ın da siteye direk giriş yapılması ile ilgili olarak marka algısı oluşması düşünülürse com ile net arasında seo açısından bir fark oluşmaktadır. (bunu örnekle açıklayayım tam anlatamadım örneğin insanlar tarayıcısına direk sahibinden.com yazabilirler bu da google gözünde artık marka olmuş bir site anlamı taşımaktadır. Senin sitende yaptığın emekler sonucu insanlarda site isminin hatırlanıp uzantının hatırlanmaması diğer .com olan siteye avantaj sağlayacaktır.)
Diğer yandan ctrl+enter kullanımının en çok mağduru sanırım kariyer.net dir. düşünsenize kariyere girmek istiyorsunuz tarayıcınıza kariyer yazıp ctrl+enter yapıyorsunuz ve karşınıza yenibiris.com çıkıyor. yani en büyük rakibiniz.
kariyer.net 'in sahibi sırf bu yüzden kanser olabilir :)
ziyakgul
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
Z** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
.net kötü değildir. Sonuçta .net ile biten çok iyi siteler var. Güncel olun, iyi bir kod yapınız olsun ve istikrarlı bir seo çaışması yapın istediğiniz başarıyı alırsınız
Alpazen
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
SEO UZMANI
-
-
Ad Soyad
A** Z**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Dostum önce forumdaki üyeliğini açtırmanı tavsiye ederim.
enoua
www.enderaric.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
.net alman arama motorları için değil de senin için daha sıkıntılı olacaktır. Bir çok kişinin aklında sen sitem.net desen de sitem.com kalacaktır. Yani sana gelecek kişiler bile istemeden de olsa rakibin için hit kaynağı olabilir. Tabi ki yapacağın seo çalışması ile o kişinin üstüne eğer söylediği gibi ilgilenmiyorsa çıkman mümkün.
www.enderaric.com
Bilgisayar Mühendisi