lostyazilim

.net alsam zararı olurmu ?

26 Mesajlar 2.741 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

murro murro WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Elektrik-Elektronik
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 669
  • Beğeniler 145 / 255
  • Ticaret 2, (%100)
Söylemeye çalıştığım şey kesinlikle seo açısından zararı olduğu falan değil. Bazı siteler en ufak bir hit kaybı bile yaşamamak için klavye sürçmesini bile hesaba katarak o domainleride alıp ana domaine yönlendiriyor. Bazıları tüm uzantıları ve değişik telaffuzlarınıda alıyor. Bu şekilde kaybedilebilecek hitlerden bahsediyorum yanlış anlaşılmasın dediklerim.

altavista.com
altabista.com

onedio.com
onedio.net
onedio.org
onediyo.com

wmaraci
reklam

veyakup veyakup Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 20.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad Y** Ö**
  • Mesajlar 156
  • Beğeniler 30 / 28
  • Ticaret 0, (%0)
Hocam inan bende başta .com takıntısı olan biriydim sonra .biz aldım şuan çoğu siteden üstte ve artık uzantıya bakmıyorum .red .blue .co gibi birçok uzantım var iyi sıralarda

Özelden mesaj gelmiş o arkadaş kendini birşey sanmasın kafası rahat olsun o kendini biliyor :D

hzmhzm hzmhzm WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek editör
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 330
  • Beğeniler 121 / 30
  • Ticaret 1, (%100)
com ile net arasında googleda yükselmek açısından bir fark yoktur fakat direk olarak seo açısından sorun yaratmamaktadır demek de yanlış olur sonuçta insanlarda ctrl+enter alışkanlığı var ya da site ismini hatırlayıp uzantısını hatırlamayanlar açısından .com a yönelecek kişiler çok olacaktır.

google'ın da siteye direk giriş yapılması ile ilgili olarak marka algısı oluşması düşünülürse com ile net arasında seo açısından bir fark oluşmaktadır. (bunu örnekle açıklayayım tam anlatamadım örneğin insanlar tarayıcısına direk sahibinden.com yazabilirler bu da google gözünde artık marka olmuş bir site anlamı taşımaktadır. Senin sitende yaptığın emekler sonucu insanlarda site isminin hatırlanıp uzantının hatırlanmaması diğer .com olan siteye avantaj sağlayacaktır.)

Diğer yandan ctrl+enter kullanımının en çok mağduru sanırım kariyer.net dir. düşünsenize kariyere girmek istiyorsunuz tarayıcınıza kariyer yazıp ctrl+enter yapıyorsunuz ve karşınıza yenibiris.com çıkıyor. yani en büyük rakibiniz.

kariyer.net 'in sahibi sırf bu yüzden kanser olabilir :)

ziyakgul ziyakgul Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Z** A**
  • Mesajlar 260
  • Beğeniler 36 / 59
  • Ticaret 0, (%0)
.net kötü değildir. Sonuçta .net ile biten çok iyi siteler var. Güncel olun, iyi bir kod yapınız olsun ve istikrarlı bir seo çaışması yapın istediğiniz başarıyı alırsınız

wmaraci
wmaraci

Alpazen Alpazen Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 22.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek SEO UZMANI
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad A** Z**
  • Mesajlar 489
  • Beğeniler 48 / 114
  • Ticaret 0, (%0)
Dostum önce forumdaki üyeliğini açtırmanı tavsiye ederim.

enoua enoua www.enderaric.com Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 227
  • Beğeniler 45 / 35
  • Ticaret 0, (%0)
.net alman arama motorları için değil de senin için daha sıkıntılı olacaktır. Bir çok kişinin aklında sen sitem.net desen de sitem.com kalacaktır. Yani sana gelecek kişiler bile istemeden de olsa rakibin için hit kaynağı olabilir. Tabi ki yapacağın seo çalışması ile o kişinin üstüne eğer söylediği gibi ilgilenmiyorsa çıkman mümkün.

www.enderaric.com
Bilgisayar Mühendisi
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al