Merhabalar.
Sitem için yeni bir tema yapma girişiminde bulundum. Herşeyi gayet güzel yaptım ve oturttum. Fakat 3 sorunsaldan bir türlü kurtulamadım ve çözümde bulamadım. Diğer sitelerde aramama rağmen hep benzer şeyleri yazmışlar belki başına gelen vardır farklı bir yöntem ile çözmüştür diye düşünerek yazıyorum ve umarım burada çözüm bulabiliriz.

1. Sorunsal Resimlerin Tek Boyutta Kaydedilmeme sorunu.
Görünüşte kolay bir sorun banada öyle gelmişti ki en sona sakladım. Fakat ne yaptıysam çözemedim. Önerilerinizi sunmadan önce şunları denediğimi söyliyim ki boşu boşuna yorulmayalım.
Functions dosyamın içinde post_thumbnail_set_image tarzı bi kodlama (resim boyutlama) ile ilgili kod olabilir dediler. Komple tüm dosyalarımı aramama rağmen böyle bir kod bulamadım.
Ayarlar-Ortam bölümünden resim boyutlarını sıfırlamamı söylediler ve sıfırladım fakat sonuç vermedi yine.
Tüm kodlarımı kurcaladığımı söylemiştim fakat yine sonuç alamadım.
Eklenti denemedim ve kullanmayıda düşünmüyorum çünkü en az eklentiye düşürmek istiyorum. Bu yüzden eklenti ile halledilebilecek şeyleri bile elle yazdım.
Sonuç olarak sizin önerilerinizi bekliyorum umarım buna bir çözüm vardır. Resimlerim hala 3 tane boyutta kaydediliyor. Şüphelerim js olabilir diyor ama ne yazıkki js den okadar anlamıyorum ve js de böyle birşey yapılırmı ondanda emin değilim. 1. Sorunum buydu.

2. Sorun Jquery Sayfalama.
Bunuda baya bir araştırdım fakat pagenation ı jquery sayfalama şekline çevirebileceğim bir yöntem bir türlü bulamadım değişik yöntemler göstermişler ama bende bir türlü yaramadı işe. Pagenation adında bir PHP dosyam var buraya direk jquery eklemek için nasıl bir yöntem izlenebilir acaba. Bir yöntem yada yararlanabileceğim bir kaynak varmıdır acaba?

3. Sorun LazyLoad olayı. (Resimler aşağıya geldikce açılma sorunsalı)
Bu olayı bir kaç sitede gördüm ve çok hoşuma gidiyor fakat bir türlü eklentisiz yapamadım. Dediğim gibi eklentiyi en aza düşürmek istiyorum ve bunuda elle yapmak istiyorum. Fakat nasıl yapacağımı anlayamadım. Aslında bi tanesi çalıştı fakat kod sırasına göre geldiği ve en altta da sidebarımız olduğu için sidebar resimleri en alta gelmeden çalışmadı ve saçma bi sıkıntı yarattı. Eklentisiz ve kolay bir yöntem varmıdır acaba bu resimler aşağıya geldikce açılma olayını yapacak ve sidebar sıkıntısını yapmayacak.
Örneğin şu sitedeki çok hoşuma gitti default resminide logosu yapmışlar ; http://www.merlininkazani.com/ Bu tarz birşey arıyorum.

Sorularım bukadar umarım bir çözüm bulabilirim. Daha öncede burada çok yardımcı olmuşlardı. Yine yardımcı olunursa gerçekten güzel olacak.

Ek Olarak: Yokmu arkadaşlar çözüm sunabilecek?