enoua
www.enderaric.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhabalar , bir iki ufak proje var da kafamda birkaç soru sormak istiyorum
1-) IMDB sitesinden bir filmin bilgilerini, resmini çekmek yasal sıkıntılar yaratır mı.
2-) Filmlerin resmi kanallarında yayınlanmış youtube fragmanlarını o youtube dan link olark vermek suç mu
3-) Oyuncular, filmler ile ilgili resimler, galeriler yapmanın yasal bir sıkıntısı var mı.
4-) sistemde örneğin bir forum sitesi yapıyorum avatar olarak kullanıcılara default olarak birkaç oyuncunun avatarı olarak seçenek sunabilir miyim. Yasal sıkıntı olur mu.
5-) Filmlerden herhangi bir diyalog paylaşmak sıkıntı olur mu.
6-) Sinemalardan seans bilgisi çekmek için kendilerine bir bedel ödemem gerekir mi .
Kafama takılan bu soruların herhangi birini yada daha fazlasını cevaplayacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum. Film izleme sitesi yapmayacağım soran olursa.
www.enderaric.com
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Front end Developer
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
1- İmdb sitesinden veri çekmek herhangi bir sıkıntı oluşturmayacaktır zaten kendileri api desteği sunuyorlar ücretli ve ücretsiz olarak.
2- Filmlerin fragmanları resmi kanaldan alıp yayınlamak sorun teşkil etmeyecektir. Sadece youtube üzerinden izlemeye izin verirlerse zaten alıp kullanamıyorsun onun dışında alıp eklemen zararı olmayacak adamların filmlerini beleşe tanıtmış oluyorsun :)
3-4 herhangi bir sorun olmayacaktır bilgim dahilinde birçok yerden bu bilgileri temin edebiliyorsun zaten aç google'ye yaz bir sürü resim bilgi çıkar karşına :D vikipedia gibi bir açık bilgi arşivi varken sorun çıkmayacaktır :D
5. soruna ise vizyona girmemiş filmlerden eğer internette yayınlanmamış, gizli bir bilgili paylaşırsan ve tespit edilirse kaldırılması için uyarıda bulunurlar onun dışında internette ki fragmanı,vizyona girmiş sinemalara gelmiş filmin içinde diyalog vermenin sakıncası olmayacaktır.
Örneğin film repliklerini birçok sitede,caps'e konu olabiliyor :)
Genel anlamda tüm sorularınız yasal bir sorun getirmeyecek türden :rolleyes:
1 kişi bu mesajı beğendi.
MyBB Türkçe Destek Forumu | mybb.pro
enoua
www.enderaric.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Machine adlı üyeden alıntı
1- İmdb sitesinden veri çekmek herhangi bir sıkıntı oluşturmayacaktır zaten kendileri api desteği sunuyorlar ücretli ve ücretsiz olarak.
2- Filmlerin fragmanları resmi kanaldan alıp yayınlamak sorun teşkil etmeyecektir. Sadece youtube üzerinden izlemeye izin verirlerse zaten alıp kullanamıyorsun onun dışında alıp eklemen zararı olmayacak adamların filmlerini beleşe tanıtmış oluyorsun :)
5. soruna ise vizyona girmemiş filmlerden eğer internette yayınlanmamış, gizli bir bilgili paylaşırsan ve tespit edilirse kaldırılması için uyarıda bulunurlar onun dışında internette ki fragmanı,vizyona girmiş sinemalara gelmiş filmin içinde diyalog vermenin sakıncası olmayacaktır.
Örneğin film repliklerini birçok sitede,caps'e konu olabiliyor :)
Genel anlamda tüm sorularınız yasal bir sorun getirmeyecek türden :rolleyes:
Hocam teşekkürler cevaplarınız için. Komple bir sistem birkaç ayımı alacak . İş saatleri dışında uğraşacam sonra başka sorunlarla uğraşmamak için ufacık bile olsa ihtimalleri öğrenmek istiyorum.
www.enderaric.com
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Front end Developer
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Hocam en basitinden sizin yazdıklarınızın canlı örnekleri sinemalar.com - beyazperde.com var türkiye'de fragman,resim,oyuncularla ilgili bilgiler, yer yer filmlerin içerisinde ki dialoglarla film incelemeleri ve sinema seansları gibi bilgileri veriyorlar bu siteler. Sorun olsaydı bunlar şuan aktif olmazlardı.
Ha olursa bir sıkıntı zaten size ya mail ile ulaşıp içeriği kaldırın derler hepsi bu içeriği kaldırdığınzı sorun ortadan kalkacaktır.
MyBB Türkçe Destek Forumu | mybb.pro
enoua
www.enderaric.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Machine adlı üyeden alıntı
Hocam en basitinden sizin yazdıklarınızın canlı örnekleri sinemalar.com - beyazperde.com var türkiye'de fragman,resim,oyuncularla ilgili bilgiler, yer yer filmlerin içerisinde ki dialoglarla film incelemeleri ve sinema seansları gibi bilgileri veriyorlar bu siteler. Sorun olsaydı bunlar şuan aktif olmazlardı.
Ha olursa bir sıkıntı zaten size ya mail ile ulaşıp içeriği kaldırın derler hepsi bu içeriği kaldırdığınzı sorun ortadan kalkacaktır.
Evet onları biliyorum. Direkt o tarz bir sistem ile hayatta kalma şansım düşük zaten onlar baya geliştiler. Bu sitelerin bu sistemler için herhangi bir ücret ödeyip ödemediklerini bilmiyordum.
www.enderaric.com
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Ses yönetmeni
-
-
Ad Soyad
V** I**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba, projeniz ne durumda merak ettim.