lostyazilim
tr.link

Kopya içerik şikayeti

6 Mesajlar 1.815 Okunma
acebozum
tr.link

Makif Makif . Kullanıcı
  • Üyelik 28.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Harita Müh.
  • Mesajlar 213
  • Beğeniler 7 / 8
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba arkadaşlar,

Sahibi olduğum blogda editör arkadaşım bir forum sitesinden birkaç konu eklemiş ve sonuna altıntı ibaresi eklemiş. Forumun isminden cisminden söz etmemiş. (yeni haberim oldu)

Forum sitesinin sahibi de mesaj atmış, tehdit etmiş.

Sorum şöyle;
Alınan konular adına bu forum sitesinin sahibi mal sahibi edasıyla hareket edebilir mi?
İçerikleri tabi ki kaldıracağım bloğumdan fakat foruma o konuları ekleyen forum üyelerinin mi talebini mi bekleyeyim yoksa forum admininin tehdidi yeterlimi içerikleri kaldırmam için?

AkrepAdam.com
googleasistan
webimgo

LaMekan LaMekan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek WebTasarım
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad F** O**
  • Mesajlar 1272
  • Beğeniler 292 / 265
  • Ticaret 0, (%0)
Bişey Yapamazlar Alıntı Oldugunu Belirttiyseniz Ne İle Şikayet Etti Bilmiyorum Ama Sizi Asacak Değiller
Bu Ülkede 30 Bin Mehmetçiğimizin Katili Bile İmralıda Besleniyor Unutmayın
Serhan mertaluc chbz

kişi bu mesajı beğendi.

CesuryureK CesuryureK WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Kütahya
  • Ad Soyad H** N**
  • Mesajlar 296
  • Beğeniler 65 / 109
  • Ticaret 0, (%0)
Konunun tehdit, yapılacak işlemlerden öte eğer ki blogunun iyi olmasını, kaliteli olmasını istiyorsan kopya içeriği kesinlikle barındırmaman gerekir. Bu yüzden yeni Google algoritması olan Panda'nın siten hakkında olumsuz olmaması için, özgün içerikli bir blog oluşturup sürekli güncellemen siten adına daha yararlı olacaktır. İşin tehdit kısmına gelirsek daha nazik bir ifade ile iletebilirdi. Ancak herkesin erdemli olmasını bekleyemeyiz. Belki o anda kendisine hakim olamamıştır. O daha çok Psikoloji biliminin ilgi alanı. Yapacağı işleme gelirsek yasal olarak bir işlem yapılır mı bilinmez ancak o içerik ilk kez onun forumunda verilmişse ve Google o içeriği seninkiden önce indekslemişse yapacağı iş Google'a şikayet etmesidir ve muhtemelen neticeyi olumlu alır. Senin de bu durumda olumsuz netice alma ihtimalin yüksektir.

@Le Mekan; fazla emin olma. İçeriğimin çalınması neticesinde uyarımı göz önünde bulundurmayan site sahipleri burada üyeliği varsa şikayetlerim neticesinde yaşadıkları tecrübeyi umarım burda anlatırlar.
İmzandaki "Alem-i İslam" orada da peki ya "Alem-i Adalet" nerede?

Şimdi Saat Sensizliğin Ertesi...

Makif Makif . Kullanıcı
  • Üyelik 28.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Harita Müh.
  • Mesajlar 213
  • Beğeniler 7 / 8
  • Ticaret 0, (%0)
Düştüğüm durum çok kötü ve etik değil.
İçerikleri zaten kaldıracağım, gönderdiği mesaja kızdım ve bununla yetinmemiş forum sitesinde konu açmış, site ismini belirterek.

İşim gereği sitelerin içerikleriyle ilgilenemiyorum. Bu düştüğüm ikinci durum.
ilkinde bi bayan nazikçe belirtmişti ve kaldırmıştım.

Forum sitelerinin footer'nda yazıların içerikleri sahibine aittir yazar
adam gelmiş ahkam kesiyor.

Kaldıramadım ya, gururuma dokundu.

AkrepAdam.com
wmaraci
wmaraci

blogalp blogalp Grafik & Tasarım Kullanıcı
  • Üyelik 28.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Grafik & Tasarım
  • Konum Karabük
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 161
  • Beğeniler 5 / 19
  • Ticaret 3, (%67)
(ç)alıntı olmadan olmaz :) Yazılan özgün konuların güvence altına alındığı bir sistem vardı hatırlayamadım adını.Gerçi onuda inandırıcı bulmuyorum.
Herneyse tehtiti filan bi kenara bırakta alıntı işini en aza indir.Özgün iki konu alıntı 20 konudan iyidir.

kuruoglu kuruoglu Sms Onayı Gerekli Kullanıcı
  • Üyelik 13.02.2011
  • Yaş/Cinsiyet 50 / E
  • Meslek
  • Mesajlar 700
  • Beğeniler 123 / 149
  • Ticaret 7, (%100)
Hızlı indexlenen aktif siteler için içerik çalınması bir avantajdır. Çünkü bootlar önce ilk yayın yapan siteyi indexler, ardından diğer (alıntı yapan) siteyi.

Çalmakda yanlış, tehditte.

Forum (sahibi) admin; sitesinde yayımlanan her tip içerik için HAK sahibidir. Nasıl ki hukuken her tip yasal uyarının İLK muhatabı o oluyor ise, sitesindeki içeriği sahiplenmesi de yadırganacak bir davranış değil.

Forum sahibi, içeriği çalındı diye sinirle (yeterince tartmadan) bir şeyler yazmıştır muhtemelen. Sen alttan hocam. Bize nasıl burada durumu sakince anlatıyorsan ona da anlat. Helalleş, yazıyı kaldır. Muhtemelen o da senden sert ifadeleri için özür diliyecektir.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al