wmaraci reklam

LOL Bronzdan Nasıl Çıkılır ?

3 Mesajlar 17.192 Okunma
wmaraci reklam

MertUslu MertUslu Estağfirullah Kullanıcı
  • Üyelik 06.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Ademoğlu
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** U**
  • Mesajlar 1022
  • Beğeniler 240 / 291
  • Ticaret 3, (%100)
Merhabalar, şimdi sizlere birazcık bronz liginden, diğer adıyla elo hell'den bahsedeceğim. Bu lig öyle bir liktir ki, "Burası Bronz Burdan Çıkış Yok" diyerek tanımlanabilir. Şimdi arkadaşlar, zannımca kannımca falanımca fulanımca bronzdan çıkılmaz diyorum. Ama elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım bir şeyler. Öncelikle kendi bronz hikayemden başlayayım, bir hatadır bronzdayım, pekala, ilk olarak bronz 5 civarlarından bronz 3 mevkilerine kadar hesabımı Türkiye serverinde çıkarttım, bronz 3 olduktan sonra ne oldu, tekrardan feeder'lar, afklar, sövenler vs. Sonra ne oldu ?, araştırmaya başladım, nasıl Türkiyedeki bilinçsiz oyunculardan kurtulurum :confused: bir süre düşünüp araştırdıktan sonra EU West sunucusuna geçmeye karar verdim, ülke değişim ürününe para basarak alıp geçişi yaptım, güzelmi gerçekten güzel, TR serverine 1.000 basar demiycem, çünkü 1.000 üzeri 1.000 basar. Türkiye serverindeki küfürbazlar, en ufak hatada ana bacı sövenler, her durumda afk kalanlar şu zamana kadar görmedim, ha gördüğüm bir kaç tanesi de Westte gördüğüm Türk oyunculardı nerden biliyorum Türk olduklarını adı (gerçek değil sadece örnek olarak) gokan vs. olan adam amerikan olacak değil. Neyse güzel güzel bilgilerimi geliştirdim, yüzlerce oyun oynadım, gerçekten de ilerledim ve bronz 2 'den bronz1'e geçiş serüvenine kadar geldim, ülke değişimi gerçekten katkı oldumu, hayır!, neden çünkü silver de çare değildir, yakınımda silver-gold arası sürekli lig atlayan arkadaşlarım silver'in de bronzdan farksız olduğunu söylüyorlar ki doğru, çünkü siz bronz da olsanız takımınıza silver'ler gelmekte, taşıyorlar mı ? hayır. O nedenle yükselip düşmek tamamen şans meselesi, doğru zaman, doğru takım, diyorlar ki AFK Feeder sende varsa karşıda yokmu ? E bir elde bende oluyor bir elde onlarda böyle lig atlanırmı ? Örneğin dün oyun alırsın 20 puan olursun, 2 dakka sonra bi oyun kaybedersin tekrar 0 olursun, burda mantıksızlığı anlıyoruz.
E peki bu konuyu neden açtım, gerçekten bir tavsiye yokmu ? var, alın tavsiyelerim. :

- Hesabınızı en yüksek maliyetle(bronz hesaplar pek para etmez ama içinde hero, simge, totem, kostüm vs. bişiler varsa biraz maliyeti arttırır.) satabilirsiniz. Satmak yasak ancak sizin kararınıza kalmış, isterseniz satmayın dursun kenarda stres oldukça girer feedlersiniz! neyse.

- Eğer Türkiye sunucusunda oynuyorsanız gece 1-2-3, gündüz 6-7 civarı oynayın, o sıralarda küçük oyuncular uykuda oldukları için siz minimum 24-25 civarı insanlarla oynayacağınız için ciddiyet ve dikkat artar, oyunu sallama oranı düşer.

- West Sunucusunda oynuyorsanız gece 12 kesinlikle mükkemmel bir saattir, çünkü westte oynayan Türk kesim çok fazla sayılmaz, saat farkından dolayı Türkler uyumuş, ingilizler oyunda olur. Yine de ingiliz çocuklar olabilir, o yüzden saati iyice geciktirmek iyi olacaktır, tam bir bilgim yok fakat 2-3 civarı korelilerle de oynama ihtimaliniz var, ama taşıycaklar diye bir şey yok.

- Takıma saygılı davran yenersiniz olayı YALAN. Tamam adam iyi oynar gj,wp,hll falan yazarsınız, hoşuna gider ama "ooo ben neymişim, takımı taşımam lazım, bak bunlar bana sövmüyo ben bunları taşıyım" gibi bi bilinç oluşmaz, ha ne olur, adam sana sövmek yerine oyununa bakar, o faydası vardır, oyundayken klavyeyi sadece QWER ve bazı durumlarda ENTER SS ENTER olarak kullanmak yeterlidir, geri kalan tüm herşey gereksizdir.

- /mute all çözüm değildir, çünkü takımla iletişim de gereklidir, ama herkes size sövüyor yada gerçekten sinirlerinizi bozuyor, chat'e bakmaktan oyun oynayamıyorsanız /mute all.

- Oyun yenince yada kaybedince üstüne bir daha oyun atmayın, hem konsantrasyonunuz bozulur, hem yorulmuş olursunuz, hem sıkılmış olursunuz, hem aynı takım arkadaşlarınızla tekrar oynama ihtimaliniz olur, kötü olabilir. Yada bir önceki oyunda takımınızı carry'leyen adam karşı takıma gelebilir.

- Karakter seçim penceresinde West sunucusunda pek ilk yazdım olayları yada mid vermezsen trollerim falan durumları pek olmadığı için çok sık yapmıyorum, sürekli westi övdüğümün farkındayım, gerçekten övülmeye değer, bronz da olsanız öyle feed afk yada ilk yazdım durumları %1 nadir. Ama Türkiye serverinde dereceli oyunda ilk yazdım yazısını selamın aleyküm yazısından çok gördüm. Neyse eğer öyle bir yazı görürseniz 'seri maçınız değilse' çıkın. Ve 5 dakika sonra tekrar sıraya girin o adam tekrar gelebilir.

- Pre girmeye çalışın(pre = bir arkadaşınızla) neden çünkü arkadaşınıza güvenirsiniz, oda size güvenir, ortaklaşa çalışırsınız, 1 elin nesi var 2 elin sesi var, 3 kişi sizi tınlamasada pre'niz sizi dinleyecektir ve 2 niz oyunu taşıyabilirsiniz.

- ELO BOOST çare değil. Aslında çare, bronzdan çıkarsınız ancak nereye kadar ? golda mı? ha silvere çıkacaksanız ona bir şey demem, bronz dan silvere çıkmak çok büyük bir şek olmayacaktır zannımca, ama gidipde gold, elmas falan olursanız orayı batırırsınız, seviyenize uygun yerlere çıkmalısınız. Ama bronzda seviyenizi belli edemezsiniz.

- Hesap almak, hesap almak bazen iyi olabilir, ama güvenlik açısından çok risklidir, kişinin sattığı hesabı bazı bilgilerini vererek geri alması muhtemeldir ve yakalanırsanız süresiz ban yiyebilirsiniz..

- ADC Focus Oyun GG, yanlıştır. Neden çünkü ADC 'yi king görmek, o ölünce herkes ölecek gibi bakmak bronzluktur. Çünkü siz adc'ye focuslanırken karşıdaki 4 kişide keriz gibi aa bak nası kesiyolar bizim adcyi demeyecekler, onlar da size vuracak, bu durumda ne olacak ? Siz saf gibi adcnin üstüne koşarken hem 4 kişinin hasarı hem adcnin hasarı kolayca öleceksiniz, bunun yerine takımınızda Jumper varsa yani Jax, akali, ahri, shaco vs. gibi heroları gizlice adclerine salabilirsiniz, 5 kişi adcye focuslanmak yanlıştır. Diğerleri sizle oyalanırken jumper adcyi almalıdır. Ama adcnin üstüne de kasmamış birini yollarsanız rahatlıkla Ace(Katliam) yersiniz.

- Puslamak çok önemlidir, ne yazıkki Westte de Tr 'de de şu durumu çözemedim, arkadaşım adamları kesersin, katliam atarsın, niye base gidiyosun ? Oyun durgun, herkes farmına bakıyo sen niye ormandasın, dakka 50 kuleler bitmiş adam köpek kesiyo, git soloda minyon kes, neden yani neden ? puslamak varken neden, eğer tüm takım 3 bir yandan pushlarsa rakip afallayacaktır, acaba yukarı mı ortaya mı aşşağı mı gitsem diye, bu onları korkutacaktır bir yere gitseler diğerleri bitirecektir, ama her lane'e 2 kişi gidilmeli, midde tek kişi kalıp defans yapsa yeterli olacaktır, eğer rakip numarayı yutmayıp 5 kişi mid'i yararsa, durmamalısınız, inhibitör açıp base atmalısınız, çünkü siz dönene kadar mid inhiniz gitmiş olur, aynı şekilde 5 kişinin geri dönmesi de yanlıştır, 1 tank, 1 adc 1 sup dönse yeterlidir, hızlı vurabilen bir şampiyonu ilerde bırakmak en iyisidir.

- BD(BackDoor) arka kapı tekniği saldırı hızı şampiyonlarının temel yeteneğidir, ben pek yapamıyorum ancak Master yi, tryn, aatrox gibi kaçma mekanizmaları olan (Master'in ultisi, aatroxun atlaması, try'ın dönmesi ve yavaşlatması gibi) gizlice arkadan gidip kule, inhibitör alıp kaçarak, al kaç, al kaç yapıp oyunu taşıyabilirsiniz, master'yi için bu daha kolaydır, üstünüze rakipler geldiğinde Ulti açıp kaçmak en mantıklısıdır.


Benden bu kadar. Bu arada dereceli rekabet oyunudur, 20.dakkada oyun 16-25 gibi bir durumdaysa sur vermek, üstüne üstlük her 5 dakkada bir tekrar sur vermek yanlıştır, bırakın bitirsinler, direnmek en iyisi, her şampiyonun late(ilerleyen oyun) 'i değişiktir, örneğin Vayne'in erken oyunu kötü iken, yeniliyor gibi durarken, iyice farm yapıp item aldığında aynı itemlere sahip bir jinx'i devirebilir, ve oyunu çevirebilir, karakterinize güvenmelisiniz, ha ama mundo alıp da latem güçlü diye düşünmeyin, carry şampiyonları almalısınız. Bronzda takımıma güveniyorum olayı yoktur, en iyisi her lane için taşıyıcı şampiyonlar almaktır, soloya try, mide kata, bota vayne-leona-tresh-nidalee, jungle master,jax vs.
 

 

wmaraci
reklam

mustafa94 mustafa94 o_0 Kullanıcı
  • Üyelik 26.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Emekli Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Ş**
  • Mesajlar 1398
  • Beğeniler 283 / 283
  • Ticaret 240, (%100)
yazınızı tam okumadım ama bende bir ek bilgi vermek istiyorum.eğer çok güvendiğiniz iyi oynuyor dediğiniz bir arkadaşınız var ise bot pre olarak girin.oyunu kazanıp kazanmayacağınız zaten bot pre nin elindedir.yani bot pre nasılsa oyun da aynı orantıda devam eder.tabiki her zaman böyle olmaz ama çoğunlukla böyledir.ben ne zaman arkadaşla bot pre olarak girsem yüzde 90 oyunu kazanıyoruz size de tavsiye ederim :)
 

 

Memleket mi, yıldızlar mı, gençliğim mi daha uzak?

AlfaTeam AlfaTeam WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Isparta
  • Ad Soyad Ç** T**
  • Mesajlar 271
  • Beğeniler 69 / 49
  • Ticaret 2, (%50)

mustafa94 adlı üyeden alıntı

yazınızı tam okumadım ama bende bir ek bilgi vermek istiyorum.eğer çok güvendiğiniz iyi oynuyor dediğiniz bir arkadaşınız var ise bot pre olarak girin.oyunu kazanıp kazanmayacağınız zaten bot pre nin elindedir.yani bot pre nasılsa oyun da aynı orantıda devam eder.tabiki her zaman böyle olmaz ama çoğunlukla böyledir.ben ne zaman arkadaşla bot pre olarak girsem yüzde 90 oyunu kazanıyoruz size de tavsiye ederim :)


Ben çok oyunda toptan attığım ganglar ile bot preyi taşıdığımı hatırlıyorum. Bu oyunda birinin özverili davranması gerek öbürlü türlü asla kazanılmaz
 

 

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al