kramper
<?php echo "hi world!" ?>
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım & SEO
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
37, (%100)
Merhaba, mesela bu forumdada beğen tuşu var. Sayfa yenilemeden bependiriyor. Bunu veritabına mı kayıt ediyor? Başka bir yöntemi var mı? Ve sürekli o beğenilmiş olarak kalıyor yani her seferinde beğendirmiyor.
Ben şöyle düşündüm sayfa yenilemeden veritabanına kayıt işlemini biliyorum. Ben bunu veritabanına bir şekilde kayıt ederim. Ve if sorgumla eğer bu makaleyi beğendiyse bunları göster echo ile değilse beğendirme tuşunu göster diyebilirim. IP adresine göre sorgu yaparım. Fakat bu pek pratik değil gibi. Daha işlevsel bir yöntemi var mıdır bunun?
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
E** Ç**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Sizce sayfa kapatılınca bile beğeni kalıyorsa veri tabanından başka ne olabilir ?
İşlev olarak o dediklerini metotlarla yaparsanız en hızlı olur yada html5 cookie leri kullanıp javascript ile daha hızlısını yaparsınız. Fakat geçmiş vs temizlenince geri beğenebilir :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Engineering Director
-
-
Ad Soyad
T** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Arada cache olabilir. Cache'e yazarsın ve partial submit/refresh yapılır ilgili div içinde bunu gösterirsiniz. Daha sonra gelsede kullanıcı, varolan verileri cache üzerinden çekip, göstereceğiniz için db'ye hiç gitmemiş olur.
Bir scheduled job ilede cache üzerindeki datayı 2 saat bir çalışacak şekilde kontrol eder varsa db'ye kayıt atar.
https://www.linkedin.com/in/turgaycan/
Kaliteli kod yazılır.. (Günlük/Saatlik ücreti ile)