lostyazilim

Site açılışı hızlandırmak için ne önerirsiniz?

12 Mesajlar 1.961 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

ilhanturkk ilhanturkk Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 22.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek muhasebe
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad I** T**
  • Mesajlar 193
  • Beğeniler 17 / 12
  • Ticaret 1, (%0)
merhaba, bir film sitem var ve açılış hızı pek hoşuma gitmiyor. 1,5 saniye gibi bir süre çünkü. cpanel kullanıyorum ve gzip etkinlenştirdim hala pek fark yok. sorun sunucumda mı? yoksa yapabileceğim bir şey var mı?

wmaraci
reklam

KingzTR KingzTR Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad B** I**
  • Mesajlar 26
  • Beğeniler 10 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Pek bir bilgim yok fakat gereksiz eklenti varsa silmenizi öneririm veya fazla eklenti kullanmamanızı

Turkgucu21 Turkgucu21 CheffAvsar Kullanıcı
  • Üyelik 18.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Commis de Cuisine
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 918
  • Beğeniler 158 / 207
  • Ticaret 2, (%100)
resim kullanmadan css kullanarak işinizi hal ederseniz site hızlanır

hairmed hairmed WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Full Stack Web Developer
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad T** Ü**
  • Mesajlar 141
  • Beğeniler 14 / 66
  • Ticaret 5, (%100)
1) Resimlerinizi optimize edin. Bunun için TinyJPG gibi araçlar kullanabilir veya Wordpress kullanıyorsanız ilgili eklentiler kurabilirsiniz.

2) Maddi durumunuz varsa aylık $9 gibi bir rakama CDN kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Bunun için MaxCDN firmasını tercih edebilirsiniz.

3) Sitenizde kullandığınız tüm iconları CSS Sprite tekniği ile tek bir resim dosyasına dönüştürün ve CSS dosyanızı düzenleyin. Bu konuda bilginiz yoksa internette çok güzel kaynaklar var. Araştırarak öğrenebilirsiniz. Zor değil.

Bu 3 düzenleme ile (CDN çok önemli) dünyanın her yerinden sitenizi 0,5 salisede çalıştırmanız mümkün.
PiN

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 22.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek muhasebe
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad I** T**
  • Mesajlar 193
  • Beğeniler 17 / 12
  • Ticaret 1, (%0)

hairmed adlı üyeden alıntı

1) Resimlerinizi optimize edin. Bunun için TinyJPG gibi araçlar kullanabilir veya Wordpress kullanıyorsanız ilgili eklentiler kurabilirsiniz.

2) Maddi durumunuz varsa aylık $9 gibi bir rakama CDN kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Bunun için MaxCDN firmasını tercih edebilirsiniz.

3) Sitenizde kullandığınız tüm iconları CSS Sprite tekniği ile tek bir resim dosyasına dönüştürün ve CSS dosyanızı düzenleyin. Bu konuda bilginiz yoksa internette çok güzel kaynaklar var. Araştırarak öğrenebilirsiniz. Zor değil.

Bu 3 düzenleme ile (CDN çok önemli) dünyanın her yerinden sitenizi 0,5 salisede çalıştırmanız mümkün.

teşekkürler, bakıyorum hemen.

Ozzyfb Ozzyfb ozancorumlu.com Kullanıcı
  • Üyelik 05.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** Ç**
  • Mesajlar 1121
  • Beğeniler 277 / 210
  • Ticaret 2, (%100)

Eğer internet sitemiz sadece Türkiye'ye hitap ediyor ise CDN ye gerek yok değil mi ?

Aylık 150k+ Tekil Özgün Eğitim Sitesi Reklam/Tanıtım Yazısı

http://goo.gl/YZb0E2

• Üyelik 02.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad T** Ü**
  • Mesajlar 141
  • Beğeniler 14 / 66
  • Ticaret 5, (%100)

Ozzyfb adlı üyeden alıntı

Eğer internet sitemiz sadece Türkiye'ye hitap ediyor ise CDN ye gerek yok değil mi ?

Siteniz yeterince hızlı açılıyorsa, global ziyaretçisi yoksa ve hiti çok yüksek değilse CDN'e gerek yok.

Ama ziyaretçi sayınız fazlaysa CDN her zaman avantaj sağlar. Her açıdan. CDN, Google'a "ziyaretçilerimi önemsiyorum" mesajıdır. Google bunu ciddiye alır.

Birincisi hostinginiz veya sunucunuz yorulmaz. Çünkü tüm resim dosyaları, JS ve CSS dosyaları CDN üzerinden çalışır. Bu sitenizdeki yükü tamamen kaldırır. Sayfalarınız daha hızlı yüklenir.

CDN'in en önemli yararlarından biri de tabiki ülke dışındaki ziyaretçiler. Siteniz Türkiye'de barınıyorsa Türkiye'den giriş yapan kullanıcılarda sayfalarınız çok çabuk açılır, imaj dosyalarınız çok hızlı yüklenir ama Avrupa'da bir ülkede siteniz açıldığı zaman yavaş çalışır.

CDN'in amacı bunu eşitlemektir. Sitenize dünyanın neresinden girilirse girilsin aynı hızda açılmasını sağlamaktadır. Google örümcekleri nasıl sitenizi Türkiye'den kontrol ediyorsa, Almanya'dan giriş yapıldığı zaman Almanya'dan da kontrol eder.

Trafiğiniz fazla değilse bu tabiki çok önemli değil ama Google, CDN kullanan sitelere + puan veriyor. Bu artık bilinen birşey. Sen ziyaretçisini ne kadar önemsersen, sitenin hızlı açılması için ne kadar emek verirsen, Google da sana karşılığını verir.

Eskiden backlinkle oluyordu bu işler ama Google kriterlerini değiştirdi artık. Site dışı SEO'dan çok, site içi SEO'ya ve Mobil optimizasyona önem veriyor.

• Üyelik 22.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek muhasebe
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad I** T**
  • Mesajlar 193
  • Beğeniler 17 / 12
  • Ticaret 1, (%0)

Siteniz yeterince hızlı açılıyorsa, global ziyaretçisi yoksa ve hiti çok yüksek değilse CDN'e gerek yok.

Ama ziyaretçi sayınız fazlaysa CDN her zaman avantaj sağlar. Her açıdan. CDN, Google'a "ziyaretçilerimi önemsiyorum" mesajıdır. Google bunu ciddiye alır.

Birincisi hostinginiz veya sunucunuz yorulmaz. Çünkü tüm resim dosyaları, JS ve CSS dosyaları CDN üzerinden çalışır. Bu sitenizdeki yükü tamamen kaldırır. Sayfalarınız daha iyi yüklenir.

CDN'in en önemli yararlarından biri de tabiki ülke dışındaki ziyaretçiler. Siteniz Türkiye'de barınıyorsa Türkiye'den giriş yapan kullanıcılarda sayfalarınız çok çabuk açılır, imaj dosyalarınız çok hızlı yüklenir ama Avrupa'da bir ülkede siteniz açıldığı zaman yavaş çalışır.

CDN'in amacı bunu eşitlemektir. Sitenize dünyanın neresinden girilirse girilsin aynı hızda açılmasını sağlamaktadır. Google örümcekleri nasıl sitenizi Türkiye'den kontrol ediyorsa, Almanya'dan giriş yapıldığı zaman Almanya'dan da kontrol eder.

Trafiğiniz fazla değilse bu tabiki çok önemli değil ama Google, CDN kullanan sitelere + puan veriyor. Bu artık bilinen birşey. Sen ziyaretçisini ne kadar önemsersen, sitenin hızlı açılması için ne kadar emek verirsen, Google da sana karşılığını verir.

Eskiden backlinkle oluyordu bu işler ama Google kriterlerini değiştirdi artık. Site dışı SEO'dan çok, site içi SEO'ya ve Mobil optimizasyona önem veriyor.

şimdi ben cdn.net'e üye oldum 30 gün trial veriliyormuş. domain ismi ve 1 adet domain name server ekledim. başka yapmam gereken bir şey var mı?

Ozzyfb Ozzyfb ozancorumlu.com Kullanıcı
  • Üyelik 05.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** Ç**
  • Mesajlar 1121
  • Beğeniler 277 / 210
  • Ticaret 2, (%100)

Birincisi hostinginiz veya sunucunuz yorulmaz. Çünkü tüm resim dosyaları, JS ve CSS dosyaları CDN üzerinden çalışır. Bu sitenizdeki yükü tamamen kaldırır. Sayfalarınız daha hızlı yüklenir.

Benim yurtdışı ile hiç işim yok. Bir eğitim sitem var, yeni. Sadece Türkiye'ye hitap etmekte. Bu yüzden sormuştum.

Cevabınız için teşekkür ederim.

Aylık 150k+ Tekil Özgün Eğitim Sitesi Reklam/Tanıtım Yazısı

http://goo.gl/YZb0E2

• Üyelik 02.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad T** Ü**
  • Mesajlar 141
  • Beğeniler 14 / 66
  • Ticaret 5, (%100)

ilhanturkk adlı üyeden alıntı

şimdi ben cdn.net'e üye oldum 30 gün trial veriliyormuş. domain ismi ve 1 adet domain name server ekledim. başka yapmam gereken bir şey var mı?

MaxCDN de 1 aylık trial veriyor.

https://www.youtube.com/watch?v=Q5PJzXWzMyU

Videoda Wordpress'te W3 Total Cache eklentisi ile MaxCDN kurulumu detaylı bir şekilde anlatılmış.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al