-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
F** H**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Arkadaşlar merhaba. Aklımda müzik ve müzisyenler ile ilgili bir proje mevcut. Proje fazla sıcak olduğu için kimseyle paylaşmıyorum ;). Fakat şöyle diyebilirim ki insanlar tıpkı Spotify gibi online ve offline olarak müzik dinleyebilecek.
Arkadaşlarım bu fikirin gerçekleşmesinin o kadar da kolay olmadığını söylediler. Nedenini sorduğumda ise bana müzikler ile ilgili bir yasa bulunduğunu söylediler. Nasıl bir yasa diye açıklama istediğimde gelen açıklama şu şekilde; internet sitemizde, radyoda vs. müzik çaldığımda her çalma başına müzisyene ücret ödemeyi kabul etmiş oluyorum.
Gerçekten de var mı böyle bir şey?
.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirici
-
-
Ad Soyad
İ** U**
-
-
-
Ticaret
45, (%100)
Basit bir şey düşünüyorsanız sorun olacağını sanmıyorum ama düşündüğünüz proje ciddi ise, yatırım yapacaksanız ileride sorun yaşarsınız.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bu işle müyap ilgileniyor ve her sanatçının bağlı olduğu kurumdur meslek birliği olduğu için bu konuda sıkıntılar yaşarmısın evet yaşarsın. Tek bir şikayetle site kapanır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Uzman Biyolog
-
-
Ad Soyad
C** Ö**
-
-
-
Ticaret
37, (%100)
Söyle ki, ben bir beste yazar ve aranjörüm. Senin sitende içerisinde ne uyarı koyarsan koy ne yazarsan yaz benim veya bağlı bulunduğum mecranın izni olmadan kendi içeriğimi görürsem sana düşman olur her yoldan saldırabilirim. Bu yüzden tüzük ve kanunları önce sormaktansa oturup bir kaç gün okumanı ve bir bilirkişi eşliğinde fikir alışverişi yaparak projenin çerçevesini çizmeni tavsiye ederim.
Bilim Forum | Bilimgunlugu.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Web Geliştirici
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bu tür projelerde çok yönlü düşünmek gerekiyor. Hiç kimse emek verdiği bir işin kaymağını başkasının yemesini istemez. Telif haklarına dikkat :)