-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Grafiker
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Sitemiz normal blogspot.com uzantılı site olabilir mi?
örnek: wmaraci.blogspot.com (sallıyorum)
sadece .com olması şartmı?
pek anlamıyorum bu işlerden merakımı mazur görün :)
Grafik Tasarım işleriniz için p.m yoluyla ulaşabilirsiniz.
kral55
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
O** Ç**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
.com olması daha iyi. Şu açıdan;
Ziyaretçi daha rahat hafızada tutar domaini. Tekrar girer aklına geldiğinde site ;)
Misal, limitsizindir.net ile limitsizindir.blogspot.com / Sen bir ziyaretçi olarak bakıyor olsan hagisi aklında daha rahat kalır :)
BKD
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
Ad Soyad
B** D**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Her türlü olabilir. Ancak .com, .net gibi uzantılar daha avantajlıdır çünkü onlar TLD(top level domain)'dir yani en üst seviye domaindir. .blogspot gibi sitelerle rekabeti yüksek alanlarda istediğin hiti yakalayamazsın. blogspot siteler genellikle micro niche siteler için kullanılır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
İki tarz siteyle de adsense alabilirsiniz.
İkisi için de adsense ile ilgili kurallara/kısıtlamalara uygun sitenizin olması ve kabul edilmesi gerekir.
Ayrıca Google sırf adsense ve para kazanma amacıyla açılmış olan ve hemen iki günde, bir kaç içerikle reklam alayım köşeyi döneyim tarzı tutumları istemez. Bu yüzden siteyi gerçekten devam ettirip ettirmeyeceğini görmek ister.
Yukarıdaki durumun sonucu olarak eğer blogspottan site açarsanız adsense almak için en az 6 ay beklemeniz gerekir. Google kendi servisi için böyle bir kural koymuştur.
Normal domainlerde böyle bir sınır yok (bildiğim kadarıyla). Şartları sağlıyorsanız çok daha erken bir sürede adsense alabilirsiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
U** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
dostum sen bu soruyu soruyosan nasıl para kazanmayı düşünüyorsun anlamıyorum. ilk önce bir interneti öğren bence.