-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
muhasebe
-
-
Ad Soyad
N** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
yabancı içerik giriyorum aynı googledeki konulara bakıyorum aynı full özgün içerik giriyorum aynı yokmu yaw bunu arttırmanın yolu tbm 0.10 dolayında dönüp duruyor .
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Ögrenci
-
-
Ad Soyad
H** A**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
ben de 0,06 ile 0,08 arası konuyu takip deyim
Charizard
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Sorun filitre edememeniz.Kalitesiz reklamlar çıkıyor demekki.Kontrol edin sitenize göre reklamların çıkmasını ayarlayın panelden.
wmtr
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Hocam sektöre göre değişir bu tbm oyun siteleri 0.3 mesela ama ekonomi siteleri 0.30 ha birde çıkan şu kalitesiz böbrek reklamları zayıflama reklamları, onları tesbit edip engellemeniz gerekiyor, kolay gelsin
Charizard
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Site içeriği ilede alakalı.Yazılarınız içeriğiniz ne kadar kalitelidir ? Benım türkçe sitelerimde tbm genellikle 0,9 ile 0,17 arası
Almanya bazlı tbmeler 0,70 ile 1,60 arası
İngilizce sitelerimde 0,20-22 ile 0,55-60 arası
İspanyolca sitelerde ise 0,15-20 yide gördüm 1,5 tlyide.Ama genelde 0,35-0,60 arası
dile göre değişir.
yakupqqq
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
üniversite öğrencisi
-
-
Ad Soyad
Y** K**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
düşük reklamları engelleyin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Yardım
-
-
Ad Soyad
O** Y**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Tbm oranı düşük olan reklamlar hangileridir, siz hangi reklamları engellediniz, hepimiz engellediklerimizi burada paylaşırsak, iyi bir sonuç elde edebiliriz. Şahsen ben hiç engelleme yapmadım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Medya
-
-
Ad Soyad
N** K**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Biraz da çuvaldızı kendinize batırmanız lazım.
Şimdi şöyle bir durum var. Türkiye'de genelde milletin en kolay yoldan açtığı siteler genel bilgi içerikli blog / websitesi karışımı işler.
Adsense ziyaretçiye önem veren bir sistemdir. Aynı şekilde reklamvereni de ön planda tutar. Adam bütçe ayırıp reklam vermiş. Reklamının da en kaliteli şekilde gösterilmesini istemek en doğal hakkı.
Öncelikle Adsense, Google aramalarından gelen ziyaretçiye bakar. Misal adam Google'a 'En İyi Pasta Tarifleri' yazdı. Aramalarda da hasbel kader sizin blogunuzdaki bir yemek tarifi rast geldi. Adsense botu sitenize girmiş ve önce sitenin hangi kategoride reklamlar yayınlayabilecek olduğuna karar vermeye çalışmış. Bakmış yemek tarifi var, bir sayfada seo ipuçları var, öbür sayfada oyun incelemesi var, bir diğerinde kültür sanat haberleri var... Liste böyle uzayıp gidiyor. Sonuç olarak bakıyor ki site hiçbir genel kategori üzerinden derecelendirilemiyor, o da senin siten gibi reklamları sana yolluyor.
Halbuki her zaman söylenen şeydir. Birden fazla alanda bir site açacağınıza, kategorisi belli bir konuda ya da alanda site açmış olsanız kazancınız bu şekilde daha çok olur.
Hamilelik konusunda bir blogunuz varsa ve adsense siteyi incelediğinde tamam bu sağlık başlığı altında hamilelikle ilgili bilgiler paylaşan bir sitedir diye etiketler ve size kategorinizle alakalı ağırlıkta reklamlar gönderir. Google'da hamilelikte dikkat edilmesi gerekenler diye aratan biri, arama sonuçlarında sitenizi görüp geldiğinde ve bir bu alanda bir reklama tıkladığında kazancınız da normal sitedeki aynı reklama göre fazla olur.
Bazı arkadaşlar üzerine alınmasın ama burada 100 site sahibi varsa 70'i bu şekilde site açıyor ve ondan sonra benim reklam tıkım neden az.
Bir de kendini reklamverenin yerine koy. O parayı sen versen, çorba olmuş bir sitede verdiğin parayı hiç etmek ister miydin?
Sonuç olarak bu konuda yapılan en büyük hata belli bir alanda yoğunlaşmadan her konuda makale satın alıp sitesine ekleyenler. Bunların sayısı azalsa hem kaliteli içerik artacak hem tık başına düşen gelir.
Bir de ufak ipucu: Yazdığınız makalenin olduğu sayfaya son eklenenler widget'i yerine, kategoride son eklenenler widget'i yerleştirin. Bu şekilde en son eklenen birbirinden farklı konularla ilgili reklamlar yerine, o kategoriye ait reklamların sayısı daha fazla olur. Bu da hem tık gelirini arttırır hem de reklama tıklama oranını.
1 kişi bu mesajı beğendi.