WordPress Admin Panel Fonksiyonları

 

 

 


WordPress admin paneline girdiğimde sevmediğim şeydir şu yardım tabı. Nasıl kaldırabileceğimi araştırarak ve sorarak başkalarından öğrendiğim için. Benimde bilmeyen ve wordpresse yeni başlayanlara anlatmam gerektiğini düşündüm. Öncelikle bu yazımda ilk olarak size admin paneldeki yardım tabını nasıl kaldırabileceğinizi anlatacağım. Zaten çok zor birşey değil.

WordPress Admin Panel Yardım Tabını Kaldırmak

Aşağıda vermiş olduğum kodları temanızın foksiyon.php veya functions.php dosyasına eklemeniz ile paneldeki yardım tabını kaldırmış olacaksınız.

add_action('admin_head', 'mytheme_remove_help_tabs');
function mytheme_remove_help_tabs() {
$screen = get_current_screen();
$screen->remove_help_tabs();
}




Yardım tabını kaldırıp ekran tercihleri tabını kaldırmamak olur mu ? Ekran tercihleri tabıda bana göre çok gereksiz olan birşey. Benim gibi düşünen ve kaldırmak isteyenlere aşağıda nasıl kaldırabileceğini açıklıyorum.

Ekran Tercihlerini Kaldırmak

 

 

 

 

 


Resimde görüldüğü üzere yazılar, yeni yazı ekle, yazar vesaire vesaire ıvır zıvırı kaldırabilmek için yine ihtiyacımız olan temamızın foksiyon.php dosyası. Yinelemekte fayda var bazı temalarda functions.php olarak görülebilir dosya adı. Fonksiyon kodlarımızı ekleyeceğimiz sayfayı açtıktan sonra içerisine aşağıdaki kodları eklemenizle ekran tercihleri tabını kaldırmış olacaksınız.

//Admin Panel Ekran tercihleri kaldırma

function remove_screen_options(){
return false;
}
add_filter(‘screen_options_show_screen’, ‘remove_screen_options’);




Şimdi isterseniz güncelleme uyarısını kaldıralım. Olur ya güncelleme uyarısını görmekten bıkmış arkadaşlarımız olabilir. Bunu nasıl kaldırabiliriz gelin hep beraber öğrenelim.

WordPress Güncelleme Uyarısını Kaldırmak

Aşağıdaki kodları fonksiyon.php dosyanıza atarak sürüm güncelleme uyarısını kaldırmış olacaksınız.
// WordPress güncelleme uyarısını kaldırmak

if ( !current_user_can( ‘edit_users’ ) ) {
add_action( ‘init’, create_function( ‘$a’, “remove_action( ‘init’, ‘wp_version_check’ );” ), 2 );
add_filter( ‘pre_option_update_core’, create_function( ‘$a’, “return null;” ) );
}


Ve son olarak sizlere admin panelin footerında yer alan ” WordPress ile oluşturduğunuz için teşekkürler ” yazısını nasıl kaldırabilirsiniz bunu açıklayayım.

Admin Footer Alanındaki Yazıyı Kaldırmak

 

 

 

 

 


İşlem çok basit yapacağımız işlem ile isterseniz boş bırakabilirsiniz isterseniz istediğiniz herşeyi ekleyebilirsiniz. Ben oraya blogumun titlesini yazacağım. Siz istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz. Kodumuzu yine fonksiyon.php içine atıyoruz. Şimdi kodları paylaşma zamanı.

// Wp-admin footer değişim

add_filter( ‘admin_footer_text’, ‘change_admin_footer_text’ );

function change_admin_footer_text( $default_text ) {
return ‘Murat DEMİR – Kişisel Blog';

}


Umarım admin panel fonksiyon kodları hakkında derlemiş olduğum yazım işinizi görür. Eklemek istediğiniz, belirtmek istediğiniz düşünceleriniz olursa yorum bırakabilirsiniz.

Kaynak : https://www.muratdemir.web.tr