lostyazilim
tr.link

Blogger Video Ekleme | Yarar&Zarar

9 Mesajlar 3.345 Okunma
lstbozum
tr.link

nettebugun nettebugun Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Doktora öğrencisi.
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** O**
  • Mesajlar 798
  • Beğeniler 386 / 218
  • Ticaret 16, (%100)
Merhaba arkadaşlar,
Henüz yeni olan bir blogda hemen her içeriğe video ekliyorum. İndirdiğim videoları yüklüyorum.
Video yüklemenin (Youtube kodlarıyla değil de doğrudan) arama sonuçlarına bir yararı var mı? Yoksa sadece külfet mi çıkartıyorum sizce kendime? Google video aramalarında da bir şey göremiyorum, aklıma takıldı önerir misiniz bu şekilde yüklemeyi sürdürmeyi? blog: gelenfilm.blogspot.com.tr
Teşekkürler...

wmaraci
reklam

BKD BKD WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Mesajlar 548
  • Beğeniler 30 / 130
  • Ticaret 11, (%100)
Yazıda görsel materyallerin bulunması(resim, video, infografik, slayt vb.) sıralamaya olumlu etki ediyor.
nettebugun

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 13.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** O**
  • Mesajlar 798
  • Beğeniler 386 / 218
  • Ticaret 16, (%100)

BKD adlı üyeden alıntı

Yazıda görsel materyallerin bulunması(resim, video, infografik, slayt vb.) sıralamaya olumlu etki ediyor.

Yani doğrudan video indirme araçlarıyla telif sorunu yaratmayacak şeyleri önce bilgisayara indirip ardından içeriğe yüklemenin bir zararı olmaz ve hatta yararı olur, öyle mi?
Teşekkürler...

satishocasi satishocasi www.alpayaz.com Kullanıcı
  • Üyelik 28.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek İnternet Girişimcisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 11
  • Beğeniler 2 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba
Öncelikle video eklemek dolaylı yoldan siteniz üzerinde olumlu etki yaratır. Ancak sizin yaptığınız tarzda değil. Video indirip tekrar yüklemek bir anlam teşkil etmez. Bunun yerine youtubedaki video embed ile sitenize eklemek daha çok fayda sağlar.

İndirip yüklediğiniz video özgün olmuyor, video uzunluğunun ve kullandığınız anahtar kelimelerin aynı olması nedeniyle kopya içerik muamelesi görür.

Video eklemenin sitenize en büyük faydası kullanıcılara görsel birşeyde sunmuş olmanız, sadece yazı insanları sıkar.

Buda dolaylı olarak kullanıcı memnuniyetini ve google analytics de sitede geçirilen ortalama süre değerini arttırır. Buda google 'ın çok önem verdiği bir değişkendir.

Size verebileceğim nacizane tavsiyelerim;
1. Herzaman önce ziyaretçilerinize faydalı olmaya çalışın, google'a yaranmaya değil. Google, faydalı içerik sağladığınızda zaten sizi ödüllendirecektir.
2. Kendi videolarınızı yüklemeyecekseniz embed özelliği ile sitenize ekleme yapın
3. Kendi videolarınızı yükleyecekseniz mutlaka videolara sitenizin logosunu ekleyin( insanları rahatsız etmeyecek boyutta)
4. Sitenizdeki yazıların uzunluğunu arttırın. (minumum:300 kelime)
5. Yazdığınız yazıların başlıklarını ve kalıcı bağlantısını seo uyumlu hale getirin.
Örnek: http://gelenfilm.blogspot.com.tr/2015/04/1950.html

Size bu url yapısını biri gönderse, içeriği ile ilgili bir tahmin yüretebilirmisiniz? Cevabınız Hayırsa

Hak verirsiniz ki arama motorları örümcekleride bir anlam çıkartamaz. Bu da bu konunuzla hiç ziyaretçi çekemeyeceksiniz demek oluyor.

İyi çalışmalar.
nettebugun

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 13.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** O**
  • Mesajlar 798
  • Beğeniler 386 / 218
  • Ticaret 16, (%100)
Aynı anda birkaç sorumu giderdiniz, teşekkürler... :)
1) Youtube'dan embed koduyla alıp koymanın SEO açısından tehlikeli olacağını düşünüyordum. Yani tam nasıl ifade edeceğimi bilmiyorum da, sanki her içerikte bir başka yere link vermek gibi algılıyordum. Bu yanlışımı giderdiniz.
2) Yazıların uzunluğu konusunda hemfikirim, asıl bloğumda öyle yapıyorum. Yalnız bu blogda ilk künye kısmı orijinal değil ve geri kalanı da farklı kaynaklardan (Türkçe ve İngilizce) okuyup anladıklarımdan yola çıkarak derlediklerim. Bundan sonra daha fazla özen göstereceğim.
3) Kalıcı bağlantı konusunda haklısınız. Yalnız verdiğiniz örnekte "Kaçış", "Kacis" olacaktı, o yüzden 1950 yazmıştım. Diğerlerinde dikkat ediyorum, hatırlatma için teşekkürler.

satishocasi satishocasi www.alpayaz.com Kullanıcı
  • Üyelik 28.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek İnternet Girişimcisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 11
  • Beğeniler 2 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
Öncelikle rica ederim, yararlı olabildiysem ne mutlu bana. Söylediklerinize ufak eklemeler yapmakta fayda görüyorum.

1. Sitenizden bir sayfaya link vermek( ayrı sekmede) her zaman fayda sağlar. Bu konuya ne kadar hakim olduğunuzu gösterir ziyaretçilerinize. Bir örnekle açıklamak daha doğru olacak sanırım.

Sitenize girdim ve yazınızı okudum, yazdığınız filmi merak ettim, fragmanını görmek istiyorum ama siz herhangi bir bağlantı vermemişsiniz. Sitenizi kenara koyuyorum ve youtube'u açıp orda arama yaparak bulmaya çalışıyorum.

yada

siz link yada video'u ekleyerek benim işimi büyük ölçüde kolaylaştırdınız. Bu benim hoşuma gider, aradığım herşeyi yazdığınız yazıda bulabildim.

diğer bir konuda kalıcı bağlantı;

sitenizde her yazıyı türkçe karakter uyumunu düşünerek yazamazsınız, siz gene kacis tarzında yazın google bunu anlar. Ancak bunu tek kelime olarak yapmayın.

Örnek:/kacis-1950-filmi-oyuncuları gibi rekabetinizi düşürecek kelimelerden oluşturun.

bunu yaparken;

https://adwords.google.com/KeywordPlanner

http://ubersuggest.org

http://kwfinder.com gibi tanınmış siteleri kullanabilirsiniz.
nettebugun

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 13.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** O**
  • Mesajlar 798
  • Beğeniler 386 / 218
  • Ticaret 16, (%100)
Hocam gerçekten minnettarım. Bu başlıkta örnek verdiğim blog bir yana, asıl ilgilendiğimde dikkat edeceğim bunlara... :)
Ayrıca bu blogda da bundan sonra youtubedaki embed kodlarından yararlanacağım.
Tekrar ve tekrar teşekkürler... :)
satishocasi

kişi bu mesajı beğendi.

aktuelsoylesi aktuelsoylesi Kaliteli Marka Domainler Kullanıcı
  • Üyelik 18.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek uzman
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 2421
  • Beğeniler 1553 / 787
  • Ticaret 22, (%100)
organik sürekli takipçisi olan bir siteyseniz faydası olur ancak yok ise , külfett zaararr

• Üyelik 13.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** O**
  • Mesajlar 798
  • Beğeniler 386 / 218
  • Ticaret 16, (%100)
Henüz yeni, anca paylaşımlar sonrası Twitter, Facebook ve Pinterest üstünden geliyor. Asıl amacı da, 2011'den beri var olan bloğuma az çok bir paravan görevi yürütmesi...

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al