-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Valla hocm mesleğe yönlenirdim. Ya telefon tamircisi ya da sanayide gecerli olan bi meslek secerdim. Cünkü artık çırak yetişmiyor. Meslek bilen kişi sayısı hızla azalıyor. Bu liseyi zorumlu bırakma olayından sonra artık eleman yetişmez oldu. Cünkü lise bittikten sonra cocuk "Lan bu zamana kadar okudum bide ünv okuyum ortam göreyim, az geceyim" kafasına giriyor. Girmese bile 18 yaşındaki bir gence yeri süpür desen alınır agrına gider. Bu iş böyle olunca bu sistem biyerde tıkanacak. Yani yaklaşık 10 sene sonra arabanızı çarpsanız tamir edecek usta , banyonuzun fayansı kırılsa döşettirecek usta bulamayacaz. Almanya gibi artık dışardan işçi getireceğiz.
Şunu unutmamak lazım . Toplumda azınlık olan cok kazınır. Eskiden okuyan azmış çalışan cokmuş okuyan cok kazanırdı. Şimdi artık okuyan coğalıp meslek yapan azalıyor bu seferde okumayan kazanacaktır.
3 kişi bu mesajı beğendi.
alpi
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
SEO Uzmanı
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
otomatik şanzıman ustası olurdum, motor üzerine ne varsa okudum yazılımı da es geçmezdim. herhalde mekatronik okurdum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
otogaleri
-
-
Ad Soyad
E** H**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
web işine hiç bulaşmazdım
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
grafik tasarım
-
-
Ad Soyad
H** Ü**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
mobil uygulama şuan en revaçtaki meslek
Art Medya Ajans
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Youtuber
-
-
Ad Soyad
M** M**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Bilgisayardan tamamen uzak bir hayata sahip olmak isterdim.
Her kim bize karşı ayaklanırsa kendisini ölü kabul etmelidir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
işçi
-
-
Ad Soyad
M** E**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Valla şimdiki aklım olsa iş,meslek edinmeye çalışırdım.Çünkü ben ve dışarda o kadar çok insan var ki herkes seri üretim gibi.Meslek olursa bunların önüne geçersin en azından ben bu işi biliyorum anlıyorum dersin.Ama dediğim gibi seri üretim imalatı olduktan sonra ben olmuşum sen olmuşsun fark etmiyor yeter ki iş yürüsün.İnanın şöyle özetleyeyim size çalıştığım şirketin 22.000 personeli var.Ben çıksam başka birini ben çıkmadan bulurlar :)
riko
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
O** Ö**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
E-ticaret yapardım. Çinden ürün getirirdim. Giyim ürünleri. Piyasayı olduğunca araştırdım. Hangi ürünlerin satılacağını ve ne şekilde satılacağını biliyorum. Yalnız ürün getirme konusunda çok tecrübesizim.
Ürün getirme konusunda bilgisi olan ağabeylerim bana ulaşırlarsa minnettar kalırım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
H** B**
-