-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
blog yazarlığı
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
92, (%99)
Bizde blog kültürü işini gör ve çık şeklinde olduğu için ister istemez blog sahipleride popüler konulardan hit sağlama derdinde. Bu yüzden bloglar çorbaya dönüyor. Benim en çok gıcık kaptığım şey kişisel bloglarda ki kopyala yapıştır ve bir kaç düzenleme ile paylaşılan teknoloji haberleri.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirme Uzmanı
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
97, (%100)
Kişisel bloglar dışındaki bloglar bir çok konuyu içerebilir bunda bir sıkıntı yok. Tabi şimdi bir teknoloji sitesi gidip de sağlık ile ilgili veya temizlik ile ilgili, kadınca konular falan paylaşırsa abez kaçar. Ama bir teknoloji sitesi araba teknolojileri, bilgisayarlar, internet, oyunlar, bilgisayarlara ve oyunlara ait sorunlar ve çözümleri vb. şeyler paylaşabilir. Veya bir yazılım blogunda kişisel hayatını anlatırsan yine olmaz. Bu ve bunun gibi örnekleri kastediyorsanız dediğinizde kesinlikle haklısınız.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Blogger
-
-
Ad Soyad
S** İ**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Genç arkadaşlarımız blog açıp hemen büyük paralar kazanma derdinde olduğu için durum böyle.
Bir defa blog maddi gelir sağlamak için açılabilecek bir site türü değildir.
Öncelikle bir şeyler yazabiliyor olmak gerek. Benim yazmış olduğum içerikleri izinsiz olarak kopyalayıp bloglarında paylaşan arkadaşlara bunu neden yaptıklarını sorduğumda "ben yazamıyorum" diyorlar. Peki, silah zoruyla mı açtırıyorlar bu blogları?
Başta da dediğim gibi, bu işe emek vermiş kişiler bir şekilde emeklerinin karşılığını alırken, bu tablo karşısında hevesli genç arkadaşlar o zaman ben de blog açıp para kazanmalıyım diye başlıyor bu işe. Problem burada. Sonra bakıyorsun 3 ay sonra ortada blog falan yok.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Blog
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
65, (%100)
Blog kavramı değişti aslında, kişisel blog ayrı bir köşeye çekildi.