lostyazilim

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4G’ye Geçmek Yerine 2 Yıl Bekleyelim 5G’ye Geçelim

28 Mesajlar 4.087 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

yakupqqq yakupqqq Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek üniversite öğrencisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** K**
  • Mesajlar 963
  • Beğeniler 33 / 285
  • Ticaret 11, (%100)

hosunn adlı üyeden alıntı

Sektörün içinden birisi olarak söylüyorum ISP ler bile sınırsızı AKK diye bir şey çıkarıp kısıtlamışken, Türk ******* Simetrik Fiber Hat diye Upload hızından %50 keserek verirken, Telefon operatörleri sınırsız internet paketlerine AKK koymuşken, 3G hızında 3-4 Mbps hızı zor görebiliyorken, Her gün Elektrik ve İnternet kesintisi yaşanıyorken söylermisiniz biz nasıl 4G'ye hadi onuda geçtim 5G'ye geçeceğiz?

bende bunu diyecektim. ek olarak, 5g den önce ***** in 4gb kotasını halletsinler. 2015 hala kotalı internet.

evdeki kotasız ama 20-30 gb yi geçince hız düşüyor :) 5g geleceğine *****e rakip geldin.

wmaraci
reklam

lukama lukama WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** O**
  • Mesajlar 274
  • Beğeniler 65 / 69
  • Ticaret 3, (%100)
Daha 3gyi adam gibi kullanamıyoruz ki. Bir ona el atsınlar.

rohirrim rohirrim WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad R** F**
  • Mesajlar 115
  • Beğeniler 42 / 8
  • Ticaret 1, (%100)
bence 20 yıl daha bekleyelim G100'e girelim...

Rekomedya Rekomedya Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad C** Ş**
  • Mesajlar 1930
  • Beğeniler 1527 / 1150
  • Ticaret 25, (%100)

isousluer adlı üyeden alıntı

3G'yi tam anlamıyla kullanabilseydik önce... Birde 2 sene daha beklersek 5G'ye geçelim olayı bence hoş değil. Şeye benzedi bu; iPhone 6 çıkmış, bir sene sonra iPhone 7 çıkacak, bekleyelim de iPhone 7 alalım, bir sene bekledik bu sefer de iPhone 8 çıktı. 4G'ye geçişte Türkiye neden çöplüğe döner onu anlayamadım birde.

Öncelikle sadece basit akıllı telefon kullanıcısı olmanın ötesinde kurumsal olarak getirisi götürüsü nedir net bilmeden yazıyorum. Ki onun da bakış açısı benimle tamamen aynı. Daha detaylı bildiğini sanmıyorum nihayetinde ülkede olan biten her olaya müdahil olan biri, her şeyi de enine boyuna bilmesi mümkün değil.

Ben uzun adamın derdini anladım, hiç sevmesemde bu sefer biraz haklı buluyorum. Çöplük dediği olay cihaz ithalatından ve cari açığa etkisinden bahsediyor. 3g için yapılan teknoloji tüketimini bile kabullenemiyorken ona göre 2 yıllık bir olay için yine milyarlarca dolar ithalat yapılacak, paralarımız dışarı gidecek derdinde .

Eğer bilmediğimiz daha derin getirileri falan yoksa bence de geçmesek daha iyi. Zaten verimli kullanamadan 5g 6g 8g falan olacak. Üstelik 3g aylık ödemelerine harcanan parayı taksit olarak ödesek hepimiz araba sahibi olurduk. Hal böyleyken 4g için paramız zaten yetmez

Konunun dışına çıkmamak için bundan çok daha fazla maliyetli israflarından bahsetmiyorum.

Ek Olarak:

Berk KAVAK adlı üyeden alıntı

Teknoloji olarak çok geride olduğumuzu kabullenmiş Cumhurbaşkanımız sonunda. Dikkatimi çeken tek nokta bu.

Aslına bakarsan zaten bunun bilincinde onlarda fakat halkın bu gerçeği görmesini istemediklerinden hep saklıyorlar, pembe bir tablo çiziyorlardı. Halka sorsan belediyecilikte Almanyadan iyi durumda olduğumuzu sanıyorlar misal. Yada insan haklarında Avrupadan çok daha iyi olduğumuzu sanan bir kitle var.

Dünya kupasında Almanya milli maçını stadlarına çekyat getirip izleyenleri tv de gördüğümde hiç bir zaman bu ülkenin o seviyeye ulaşamayacağını düşünerek sinirimden ağlamıştım. Bizde aynısını yapsan taciz mi dersin yan baktın kavgasımı dersin ilk yarı bitmeden stada çevik girerdi.
Gel gör ki bizimkilere göre çekyatlarla stadları doldurup huzur içinde aile ortamında maç izleyen biz, kahve ortamından öte maç bile izleyemeyen onlar :) bilmem anlatabildim mi ...

wmaraci
wmaraci

ermaneray ermaneray proje danışmanlığı Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek satınalma/proje danışmanlık
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 2627
  • Beğeniler 77 / 644
  • Ticaret 12, (%100)
Erdoğana akıl veren bu sefer iyi bir fikir sunmuş 3g bize yeter en az 5 sene 4g kullanmak için yeni telefon almak gerekir yeni ithalat demek yeni masraf demek ki alt yapımız bu haldeyken gereksiz bir ilerleme olur
Ayağını yorganına göre uzat demiş atalarimiz mevcut sistem altyapımız 3g ye bile bir yere kadar uyumlu
dahası cepte 2 bin tl lik telefonu olup kontörü olmayan milletiz biz

rohirrim rohirrim WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad R** F**
  • Mesajlar 115
  • Beğeniler 42 / 8
  • Ticaret 1, (%100)
Su adamin su fikrini hala savunanlar var. Alice harikalar diyarinda gibi hissediyorum kendimi. İmkansiz olan her sey yasaniyor. Eglendirici ama bir o kadar da korkutucu.

27207 27207 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1852
  • Beğeniler 346 / 707
  • Ticaret 5, (%100)
5G ülkemize 2-3 sene içinde gelebilecekse 4G'yi es geçmek tabii mantıklı olur. Çünkü 4G gelir, 1 sene sonra millet 5G kullanırken biz 4G'de kalırız. 5G'ye geçimizde en az 5-6 sene sürer o sırada da 6G çıkar. Dolayısıyla hep bir adım geriden takip ederiz. Çünkü operatör yatırım masrafını çıkarmadan bir sonraki teknolojiye geçmez. O da en az 5-6 sene sürer.

digidukkan digidukkan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Meslek
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1194
  • Beğeniler 1 / 269
  • Ticaret 5, (%100)
Ülkeyi yönettiğini zannedip, her şeye burnunu sokup, ortalığı birbirine katanlar fazla konuşmasın. Tayyip önce bir cumhurbaşkanı olarak akp'ye oy istemeyi bıraksın ondan sonra 3 gramlık aklı ile teknoloji yorumu yapsın.

"Turkcell olarak, ülkemizin her köşesinde en hızlı ve en kolay şekilde iletişim sağlamak ve böylece bilgiye erişimde fırsat eşitliğine katkıda bulunmak en büyük hedefimiz. Bu motivasyonla bugüne kadar yaptığımız yatırımlarla sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en güçlü 3G altyapısını kurduk ve 3G hızını 3 kat artırarak bugün dünyada sunulan en yüksek 3G hızı olan 63,3 Mbps’i sunabilen ilk ve tek operatör olduk.

4G’de yaklaşık 5 yıldır yaptığımız testlerle bu teknoloji ile ilgili hazırlıklarımızı tamamlarken, 5G hazırlıkları kapsamında da yönetim kurulunda yer aldığımız NGMN (Next Generation Mobile Networks) çatısı altında Türkiye’yi temsil eden tek operatör olarak gelişmeleri yakından takip ediyor, bu konuda dünya standartlarının oluşmasına yön veriyoruz. Bu alandaki öncülüğümüzü ve yeni nesil mobil iletişim teknolojilerini Türkiye ile tanıştırma konusundaki liderliğimizi 5G’de de sürdüreceğiz.

Yalnızca Türkiye’de değil, dünyada da ülkemizi başarıyla temsil eden bir Türkiye markası olarak, ülke menfaatlerine hizmet eden her hamleye var gücümüzle destek olmaya devam edeceğiz. Bu vizyonla her zaman daha çok çalışmaya ve daha büyük sorumluluklar almaya talibiz. Çünkü ülkemizin daima en iyisine layık olduğunu düşünüyoruz."

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al