isousluer adlı üyeden alıntı
3G'yi tam anlamıyla kullanabilseydik önce... Birde 2 sene daha beklersek 5G'ye geçelim olayı bence hoş değil. Şeye benzedi bu; iPhone 6 çıkmış, bir sene sonra iPhone 7 çıkacak, bekleyelim de iPhone 7 alalım, bir sene bekledik bu sefer de iPhone 8 çıktı. 4G'ye geçişte Türkiye neden çöplüğe döner onu anlayamadım birde.
Öncelikle sadece basit akıllı telefon kullanıcısı olmanın ötesinde kurumsal olarak getirisi götürüsü nedir net bilmeden yazıyorum. Ki onun da bakış açısı benimle tamamen aynı. Daha detaylı bildiğini sanmıyorum nihayetinde ülkede olan biten her olaya müdahil olan biri, her şeyi de enine boyuna bilmesi mümkün değil.
Ben uzun adamın derdini anladım, hiç sevmesemde bu sefer biraz haklı buluyorum. Çöplük dediği olay cihaz ithalatından ve cari açığa etkisinden bahsediyor. 3g için yapılan teknoloji tüketimini bile kabullenemiyorken ona göre 2 yıllık bir olay için yine milyarlarca dolar ithalat yapılacak, paralarımız dışarı gidecek derdinde .
Eğer bilmediğimiz daha derin getirileri falan yoksa bence de geçmesek daha iyi. Zaten verimli kullanamadan 5g 6g 8g falan olacak. Üstelik 3g aylık ödemelerine harcanan parayı taksit olarak ödesek hepimiz araba sahibi olurduk. Hal böyleyken 4g için paramız zaten yetmez
Konunun dışına çıkmamak için bundan çok daha fazla maliyetli israflarından bahsetmiyorum.
Ek Olarak:
Aslına bakarsan zaten bunun bilincinde onlarda fakat halkın bu gerçeği görmesini istemediklerinden hep saklıyorlar, pembe bir tablo çiziyorlardı. Halka sorsan belediyecilikte Almanyadan iyi durumda olduğumuzu sanıyorlar misal. Yada insan haklarında Avrupadan çok daha iyi olduğumuzu sanan bir kitle var.
Dünya kupasında Almanya milli maçını stadlarına çekyat getirip izleyenleri tv de gördüğümde hiç bir zaman bu ülkenin o seviyeye ulaşamayacağını düşünerek sinirimden ağlamıştım. Bizde aynısını yapsan taciz mi dersin yan baktın kavgasımı dersin ilk yarı bitmeden stada çevik girerdi.
Gel gör ki bizimkilere göre çekyatlarla stadları doldurup huzur içinde aile ortamında maç izleyen biz, kahve ortamından öte maç bile izleyemeyen onlar :) bilmem anlatabildim mi ...