Merhabalar, aklımda elimde domaini olan bir film izleme, indirme sitesi yapma, yaptırma fikri var. Gel gelelim konuya tam hakim değilim.
Ortalama 2000 adet Tr.Dublaj film ve 8-10 kadar Tr.Dublaj ve Türk olmak üzere hem takip ettiğim hemde bitmiş dizi arşivim var. Ortalama 6-8 Tb tutarında ve internette çoğunun benzeri olmayan veya arşivlik filmler, diziler. Bunları upload edip link vererek ve bu linkleri kullandırarak para kazanma fikrim var. İlerleyen zamanlarda reklam v.s alınabilir ama şu an adsense hesabım yok.
Şimdi bu işi sadece upload yapıp, link vererek ve özgün kısa film açıklamaları ile mi yapmalıyım yoksa hem filmi izletme olanağı hemde indirme olanağı mı sunmalıyım? Yani kullanıcı filmi izlemeli ve sonrasında indirebilmeli mi?
Film indirmelerindeki ortalama kazanç tablosunu biliyorum ama film izlenmesi bana ne kazandırır? İzlenecek filmleri nereye upload edeceğim? Ortalama 8 Tb olan ve artacak olan bir arşiv için hosting giderini karşılayamam sanırım. Bu işin tekniği, sırrı nedir bilmiyorum.
Aynı zamanda bu işi ortaklı da yapabilirim, bana emek ve güvenilirlik lazım. Domain, hosting v.s kolay, ben kendi arşivimi upload yaparım ortağım kendininkini ve geliri ortak paylaşırız.
Birde böyle bir film indirme ve izleme sitesinin ortalama maliyeti ne olur? Örneğin www.filminndir.org gibi bir site yapacağım ve hem buradan film izlenebilecek hemde indirilebilecek. Bu siteyi kim kaça yapar?
Bu konuda yeniyim, lütfen yardım ve önerilerinizi esirgemeyin ...