KAYNAK:
Outlast Whisteblower'ın Hikayesi
Outlast Ve Outlast: Whisteblower Oyununun Hikayesi!
Merhaba arkadaşlar, bugün muhteşem bir yazıyla beraber sizlerleyim, daha önce Outlast’ı yaklaşık 3 kere, Outlast: Whisteblower’ı ise 4 kere bitirdimki sırf bu oyunu anlamak için. Ve oynadığım yağtığım tahminlere göre her iki oyun içinde sizlere şu yazıyı yazmaya karar verdim fazla konuşmadan yazıya geçmek istiyorum.
Whistleblowerın başında Park, Miles a mesaj atıyor.(Whistleblower da zaman çok önceden geliyor) O oyunun ilk başında cama yapışan adam Eddie Gluskin yani damat. Billy en baştan beri yaşam destek ünitesinin içindeydi. Sonra Park ı bayılttıklarında ise Park yaklaşık 1 hafta kadar motor da uyuya kalmış. Uyandıktan sonra Miles oraya girmiş oluyor nerden anladım diye sorarsanız whistleblower ın ortalarında Peder Martin i görüyoruz. Peder duvarlara yazı yazıyor. Miles a çıkışı göstermek için duvarlara yazı yazıyor yoksa nie yazsınki 😀 Peder yazıyı yazmadan önce Miles’ı bayılttı ve delilerin bir odasında yatırıp uyuttu, yaklaşık Miles 7 saat kadar orda uyuyor. Park o damata yakalandığında ise 12 saat uyuyor . O 12 saat içince Miles uyanıp çıkışa gitmek için kanları izliyor.
Miles labrotuvara niçin iniyor Peder tam yanacakken Miles a :Asansörü tamir ettim çıkışa gidebilirsin diyor.Asansör çıkışın olduğu tarafa iniyor ve duruyor bekliyor gine aşağı inmeye başlıyor. Miles aşıdan çıkışı bulmaya çalışırken o zaman Dr. Wernicke ile karşılaşıyor.Doktor .Billy i öldür burdan çıkabilirsin diyor o ölmediği sürece burdan kimse çıkamaz diyor. Halbuki walrider Billy nin beyninden oluşmuş bir ruh . Billy ölünce Wallrider da ölcekti . Miles Billy i öldürünce ardından wallrider Miles ı sürüklüyor fırlatıyor ve Wallrider hayatta kalmak için Milesın içine giriyor. Miles çıkışa giderken de askerler onu öldürüyor askerlerin öldürme sebeplerini düşündüm ve 3 tane sebep buldum ;
1) Askerler termal gözlükleri ile Walrider’ı görüp öldürdüler
2) Askerler Whistleblower ın sonunda herkese ölüm emri çıkarttığı için öldürdüler. Peki Wernicke’i niye öldürmediler?
3) Wernicke Miles’in gazeteci olduğunu anlayıp görüntüleri tüm dünyaya yayacağını anladı ve Miles’i öldürttü.
Bana göre en büyük olasılık 3. şık .Gelelim Whistleblower ın sonunda Trager ın cesedine. Park 12 saat içinde uyurken Miles onu asansörde sıkıştırıyordu. Whistleblower ın sonunda Wallrider a benzeyen bir varlık görüyoruz hatta videoyu durdurun ve iyi bakın ordaki kişi Miles’in ta kendisidir.
Yanlışlarım veya eksiklerim varsa veya hikayenin tamamını anlatmamı istiyorsanız yorum atabilirsiniz, iyi günler :)
KAYNAK:
Outlast'ın Hikayesi