lostyazilim
tr.link

wordpress tabanlı e-ticaret sitesi açmak ne kadar mantıklı?

2 Mesajlar 944 Okunma
acebozum
tr.link

neumann neumann web seo Kullanıcı
  • Üyelik 08.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek uzman.
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad N** A**
  • Mesajlar 100
  • Beğeniler 6 / 18
  • Ticaret 0, (%0)
Arkadaşlar, konu wordpress olduğu için başlığı yanlış yerde açıldığını düşünebilirsiniz fakat sorun bildirimi yapıp çözüm beklemek değil amacım, wp kulanan kullanmayan herkesin fikirlerini almak istiyorum.

Şöyle ki; wp tabanlı alan ve hosting kulanıcısı olarak bir problemi aşıp diğeriyle boğuşma tecrübesi yaşadım. Özet geçersem:

1- Otomatik wordpress ve eklenti güncelleme hatası: Çok yerde anlatılıyor. Dosya izinlerini 777 yapın, adını değiştirip klasör açın uploads diye vs birçok çözüm yolu anlatılıyor. Ben en son host firması ile yazışarak çözdüm.

2- Resim yükleme hatası: Bununla ilgili 10-15 farklı çözüm yolu birçok forum ve blog sitelerinde millet aynı şeyi kopyalayıp paylaşmış. .htaccess , wp-config.php, dosyasına şunu yazın şunu silin gibi 3-5 öneri heryerde kopyalanıp paylaşılmış. Adobe flash player’ı ve internet tarayıcısını güncelleme dahil birçok çözüm yolu bir işe yaramıyor. Ben ise wp-themes içindeki function.php dosyasını kaldırarak sorunu geçici olarak çözdüm. Şansınız varsa çözersiniz.

3- Wordpress beyaz ekran hatası: İnşallah başınıza gelmez. O kadar bakın duasını bile ediyorum. Bu hata ile ilgili bazı sitelerde maddeler halinde tam 11-12 tane çözüm yolu öneriliyor. Maddelerin birinde sorunun kaynağı yüklediğiniz eklenti olabilir diyor. O eklentiyi bulunca etkisizleştiriyorsun beyaz ekran hatası gidiyor. Bu çözüm mü? Değil tabi ki. Bu sefer de eklenti yükleyemiyorsunuz.

Eklenti silmeden .htaccess , wp-config.php dosyalarına eklenmesi veya çıkarılması gereken tüm kodları denesem de çare olmadı. function.php yi notepad++ ile açarak, encoding - Encode in UTF-8 without BOM seçeneğini işaretlemek de fayda vermedi. Cmod değerini 777 değişikliği de sonuçsuz kaldı.

En son temadan kaynaklanabilir diyenler olmuş forumlarda. İyi güzel de sorun temadaysa eğer ücretli tema kullanan ne yapacak? Sorun eklentideyse ücretli eklenti alan wp kullanıcısının parası çöpe mi gidecek?

wmaraci
reklam

elegan elegan Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 30.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Dijital Pazarlama Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** T**
  • Mesajlar 623
  • Beğeniler 0 / 112
  • Ticaret 3, (%100)
yazdıklarından bir şey anlayamadım ama ben kullanıyorum ve hiç bir hata ile de karşılaşmadım. yalnızca wordpress biraz kısıtlıyor seni yazılımcılara ekletmek istediğin şeyleri rahatca ekletemiyorsun..

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al