Yazıların altına telif hakkı ifadesi ve yorum sayısı eklemeleri yapan küçük bir eklenti yazdım

Problem nedir?

WordPress yönetim panelinden Ayarlar -> Okuma sayfasına girdiğinizde Her yazı için, göster isminde bir ayar görüyorsunuz. Bu ayar sayesinde rss çıktılarının bir Özet olarak mı yoksa Tüm metin olarak mı oluşturulacağını belirlemiş oluyorsunuz.

WordPress’in Ayarlar -> Okuma sayfası…
Özet ayarını seçerseniz, rss içindeki yazıların nereden kesileceğine WordPress kendisi karar veriyor (bkz: excerpt). Ayrıca rss çıktılarını html yerine metin (text) tabanlı olarak oluşturuyor. Böyle olunca da rss içindeki yazılarda bağlantılar (linkler) çıkmıyor ve okuyucularınız resim/fotoğraf gibi içerikleri göremiyorlar.

Özet ayarı kullanıldığında rss çıktıları…

Tüm metin ayarını seçerseniz, rss içindeki yazılar etiketi kullanmış olsanız bile kesilmiyor yani tamamı görüntüleniyor. Bu da bazı dezavantajlar doğuruyor. Kısacası ne özet ayarı ne de tüm metin ayarı, rss çıktılarının istediğim gibi olmasında etkili olamıyor. Bu da benim için bir problem demek…
Peki ya çözüm nedir?

Bu problemi çözmek için birkaç tane WordPress eklentisi buldum. içlerinden Better Feed isimli eklenti benim isteklerimi karşılıyordu ama bu iş için biraz fazla özellik barındırıyordu ve büyük bir eklentiydi (33 KB). Bundan dolayı aynı işi gören ama çok daha küçük ve hızlı bir eklenti yazmaya karar verdim. ismini Fix Feed olarak belirlediğim bu eklenti yalnızca 1 KB büyüklüğünde ve 15 satır koddan oluşuyor.

Fix Feed kullandıktan sonra rss çıktıları…

Fix Feed eklentisini eBurhan Araçları sayfasından indirebilirsiniz. Zaten tek bir dosyadan oluşuyor. Bu dosyayı da plugins klasörüne kopyalıyorsunuz ve yönetim paneline girip Eklentiler sayfasından etkinleştiriyorsunuz. Eklentinin devreye girmesi için de yukarıda bahsettiğim Her yazı için, göster ayarının Tüm metin olarak seçili olması gerekiyor. Sonuç olarak rss içindeki yazılarınız etiketinden itibaren kesilecek ve bu yazıların altına telif hakkı ve o yazıya ait yorum sayısı otomatik olarak eklenecektir.
Fix Feed eklentisini tanıtan video

Aslında eklentinin yaptığı iş çok basit ve açık. Ama yine de küçük bir video sunumu hazırladım. Bu video sayesinde eklenti nasıl kuruluyor, eklenti kullanıldığında ve kullanılmadığında rss çıktılarında nasıl bir değişiklik oluşuyor görebilirsiniz. Videoyu ister alttaki bağlantıya tıklayarak, isterseniz de eBurhan Araçları sayfasından izleyebilirsiniz. Videonun boyutu yaklaşık 2 MB olup süresi 5,5 dakikadır. Eklentinin faydalı olması dileğiyle

Alıntıdır