NeoEkonomi adlı üyeden alıntı
Esnek Kodları eklerseniz o otomatik belirler. Bu nedenle ana tema ile mobil temada reklam sayınızı kendiniz kontrol etmeniz gerek. Ben çıkmıyor diyince hiç çıkmıyor sanmış olabilirim. Am şunu bilin esnek reklam normalden daha fazla kazandırıyor.
Hocam ben sanırım tam kendimi ifade edemedim.
Ben menü altında banner ve sidebarda 300x250 olmak üzre 2 adet her sayfada fix reklam kullanıyorum. Geriye kalan 1 reklam hakkımı da yazı içinde kullanıyorum. Yani normal reklam koyamam daha fazla kurallara göre, yanlış biliyorsam düzeltin.
Bunun haricinde de 3 adet bağlantı reklam birimi kullanma hakkım var ya, işte her yazının içine 2 adet bağlantı birimi kullanıyorum. Yazı her yazının içerisinde 2 adet bağlantı birimi ve 1 normal reklam oluyor.
Sorunum ise bağlantı birimi reklamlarının mobilde görüntüyü bozması. Yazı içinde kullandığım normal reklam (metin/görüntü) zaten esnek. Bunda bir sıkıntı yok.
Fakat bağlantı biriminde sıkıntı var ve adsense den baktığımda bağlantı birimini seçtiğim zaman esnek diye bir seçenek yok. Esneğe tıkladığımda ise reklam türünde çıkan seçenekler;
1) Metin ve Görüntülü Reklamlar
2) Yalnızca Görüntülü Reklamlar
3) Yalnızca metin Reklamları
Yani bağlantı birimi reklam seçeneği yok. Ben bir sayfada 3 normal reklam hakkımı kullandıktan sonra yazı içine esnek reklam koyunca kendisi bu sınırı aştığımı anlayıp otomatik esnek bağlantı reklamı falan mı getirir demek istiyorsunuz ?
Gerçekten hiçbir şey anlayamadım, kusuruma bakmayın.