Artık hayatımızın bir parçası haline gelen Instagramı kullanmayan neredeyse hiç kimse yok. Instagram denilince hemen hemen herkesin kullandığı ama birçok kişininde yanlış kullandığı bir özellik var, hashtag.

Öncelikle hashtag aynı türden paylaşımların başka kişilerle de iletişime geçilmesi için oluşturulmuştur bir özelliktir.Sizde herhangi bir paylaşımınıza diyez işareti (#) koyarak etiketleme yapabilirsiniz. Örneğin Ankara da çektiğim fotoğrafa #ankara etiketini koyarak bu etiket ile paylaşım yapan kişilerin fotoğraflarını görebilirim.

Yani hashtag kullanırken size yakın konumları o anki fotoğrafı tasvir edebilecek hashtagleri kullanmanız yeterlidir.
Bunun dışında Insagram’da bulunan sayfaların oluşturduğu hastagleri de kullanarak kendinize bir hashtag grubu oluşturabilirsiniz.

Örneğin İstanbul’da bir çiçeğin makro fotoğrafını çektiğinizi düşünelim ve bu fotoğrafa hem konumu içeren, hem fotoğrafın türünü içeren hemde sayfalar tarafından oluşturulmuş etiketleri içeren bir etiket oluşturalım.
#istanbul #çiçek #flower #macro #macroworld_tr #macromood….

Ben örnek olduğu için etiketleri kısa tuttum siz daha da çoğaltabilrisiniz.

Buraya kadar her şey çok güzel. Şimdi bir de işin yanlış kullanımına göz atalım.

(Not : Biraz sitem ve dalga içerir.)

Paylaşımlarında çok cool olan çok bilgili insanmış havalarında takılan ama aslında hiçbir şey bilmeyen havalı kız ve erkek kullanıcılarımız ( halk arasında kezban ve kamil olarak adlandırılmakta) bu hashtag olayını bir türlü kavrayamamış ve hashtag çöplüğü oluşturmuşlardır.

Gördüğüm bir kaç örnekten bahsedeyim;

- #kankalarla #sıkılıyoruz #şu # vizeler #bitsederahatlasak
- #koçişkomla #gezmeler #kıskananarcatlasinnn
- #dersten#sıkıldık #arkadaşlarla #party #yapmaya #kararverdik #sıkılmaca #ve #partiiiiizamani

Bunlar şu an benim çevremde görüp kendimce düzenlediğim etiketler. Çünkü o kadar saçma etiketler gördüm ki bunları burda paylaşsam arkadaşlar ifşa olmuş olurlar :D

Ayrıca diğer bir yanlış ise fotoğrafın çekildiği konumdan çok farklı konumların etiketlerin kullanılması. Bayburt’ta fotoğraf çekipte 30 tane ilin etiketini fotoğrafta kullanmak nasıl bir mantıktır çözemedim ki bundan daha beterleri de var. Adam Ankara fotoğraf çekiyor gidiyor etiket olarak Madrid, NY, Tokyo etiketi atıyor. Bu da çok ama çok yanlış bir uygulama şekli aman böyle şeyler yapmayın.

Kaynak : Instagram Hashtag (Etiket) Kullanımı