“Çılgın Zurnacı Annesini Coşturuyor” isimli videoya daha önce denk gelmiş olma olasılığınız yüksek. Bu kadar çılgın(!) bir zurnacının akıl almaz çalışıyla teyzenin nasıl coşmadığına anlam veremedim. Zurnacının çılgın olup olmadığı da tartışılır, teyzenin coşup coşmadığına da.
Söz konusu videoyu izlemeyenler için;
http://static.alkislarlayasiyorum.com/images/v3/player/ay25092013.swf?videoid=257784&player_name=ay_embed
Youtube’dan gelir elde eden insanlar olduğunu biliyorum, ancak bu siteye giriyorsanız ve onlardan biriyseniz lütfen artık videolarınıza yanıltıcı başlık koymayın. Recep İvedik 4 Full İzle adlı videoya tıklayınca “Sağ Salim 2″ filminin çıkması beni bu dünyada en çok hayal kırıklığına uğratan şeylerden biri olabilir.
Bakın, Youtube’da o kadar gelir elde eden insan var ve onların Youtube rehber sitelerinde paylaştığı teknikler var. Bu yanıltıcı başlıklar yerine o teknikleri uygulasanız. Mesela ne biliyim çocuk filmi ve masal kategorisine çalışın. Çok mantıklı ya. Telif hakkı riski az olan bir film, telif hakkı yemenizi imkansıza yakına düşürecek ufak bir kaç render işlemi ile 2-3 film ile ayda 3 haneli sayılarda gelir elde edebilirsiniz. Doğru okuyun, sadece 2-3 film ile dedim. 20-30 film ile çalışırsanız cüzdanınız cebinize bile sığmayabilir.
İnternetten para kazanmak en yalan gerçektir. Gerçek kısmı Youtube’dur. Youtube dışında sıfır yatırım ile ayda üç haneli rakam kaldırabileceğiniz başka bir site bilmiyorum.
Ne olur bu yazdıklarımı okuyup kolay bir iş sanmayın. 5-6 kanalınız kapanıp 7.kanalda başarıya ulaşabilirsiniz veya 15.kanalda. Bu sizin ticari zekanıza veya bir yeteneğinize bağlı değil. Ticari zekanız en fazla film seçiminde iş görür burada şans faktörü de var, ancak 1000 abone gördükten sonra biraz rahatlayabilirsiniz çünkü kanalınızın başarısız olacağını hiiç sanmam. En azından 0 gelir getiren bir kanal olmaz. Dokunmadığınız zaman da 100 TL de olsa para kazanabilirsiniz.
Japon animelerine çalışın derim ben, ama sakın ama sakın yenilere çalışmayın. 80’lerin altyazılı animelerine çalışınca telif hakkı yeme ihtimali düşük oluyor. İngilizce çizgifilm de çalışabilirsiniz ama unutmayın, telif hakkı en korkulu rüyamız.
Siz siz olun lütfen diğer Youtube‘dan gelir elde edenlerle iyi geçinin. Çünkü sizin ondan, onun da sizden öğrenebileceğiniz çok şey var, ve vicdanınıza anlatıyorum lütfen sahte telif gibi ihbarlarda bulunmayın ve telif hakkı ihlal edenleri de (eğer sizin hakkınızı ihlal etmiyorsa) bildirmeyin.
Sonuçta orası sizin de para kazandığınız bir mekan ve Youtube’da az kişi olunca çok para kazanma durumu yok veya ihbar edene ödül verilmiyor, aynı şeyin size yapıldığını da düşünün bence.
Konuyu çılgın zurnacıdan Youtube rehberine bağlamayı nasıl başardım bilemedim.
Ayrıca incelikleri ve bunun gibi teknikleri eğlenceli bir dille anlatmaya çalıştığım bloguma bakınız: https://guldururkendusundurmeyenadam.wordpress.com/2015/05/24/cilgin-zurnaci-annesini-costuruyor-mu-acaba-youtube-ozgun-olmayan-kanal-rehberidurust-olun/