Domain sistemlerinin yapısı itibariyle, bir domain ismi ASCII karakterlerden oluşmalıdır. Türkçe ya da diğer adıyla yerelleştirilmiş domain adreslerine erişim büyük ölçüde tarayıcı tarafından sağlanmaktadır. Bu demek oluyor ki, siz aslında wmaracı.com adresini kaydettirdiğinizde xn--wmarac-u9a.com adresini kaydetmiş oluyorsunuz. Tarayıcınıza wmaracı.com yazdığınızda tarayıcı sizin yerinize bu girdiyi ascii karşılığına otomatik olarak çevirmektedir.
Seo konusunda bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum, indeksleme vs durumlar sorun teşkil etmeyecek ve büyük ihtimalle avantajlı da olacaktır. Yetersiz desteklemeden ötürü bazı küçük zorluklar yaşayabilirsiniz, örneğin webmaster araçlarına sitenizin ascii karşılığıyla kaydolmanız gerekebilir. Bunları araştırmanızı tavsiye ederim.
Ayrıca, yukarıda anlattığım dns sisteminden kaynaklı olarak mail trafiğinde aksaklıklar yaşayabilirsiniz. Bu domainlerin kullanımı yaygınlaşıyor fakat hala tam bir uyum var diyemeyiz.
info@wmaracı.com mail adresinize mail atmaya çalışan kullanıcılar, mail servisleri desteklemediğinden dolayı hata mesajı ile karşılaşabilirler ve maili
info@xn--wmarac-u9a.com adresine göndermek durumunda kalabilirler.
Tüm bunlara ek olarak şunu da hatırlatmak istiyorum: Domainlerin ascii dizgelerine çevrilerek kayıt edildiğini söylemiştim. Normalde yerelleştirilmiş domainler söz konusu olduğunda, ascii yapısına göre "türkçe.com" ile "TÜRKÇE.com" adreslerinin ascii karşılıkları farklıdır, yani siz türkçe.com'u almışken birisi TÜRKÇE.com'u alabilir.
Ancak, bildiğim kadarıyla bu gibi durumlara ICANN tarafından izin verilmiyor, yani TÜRKÇE.COM kayıt edilemiyor. Bu konuda endişelenecek bir şey yok, ama aklınızda bulunsun ve araştırın.
Çok uzundu & okumadım: Özetle, seo açısından sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum ama en azından önümüzdeki birkaç sene boyunca bazı uyumluluk sorunları yaşayabilirsiniz.