Skala
https://mekasosyal.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
İletişim Hizmetleri
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Merhaba arkadaşlar. Aklımda bir soru var. Mekan şehir rehberi olarak açtığım sitede görselleri ya kendi sitelerinden ya da google görsellerden alıyorum. Bir tanıdığım bu görselleri sitemde paylaşmanın telif hakkına gireceğini söyledi. Ben resimlerle ilgili hiçbir oynama yapmıyorum. Aldığım bilgiler ve resimler mekanın kendi sitelerinden. Bu olay yüzünden siteme kısa süre ara verdim. Hukuk forumlarında paylaştım net bir bilgi almak için ama pek ilgi olmadı. Bilen bir arkadaş aydınlatabilir mi acaba?
dedemir85
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
K** D**
-
-
-
Ticaret
12, (%83)
Herikiside hak ihlalidir.
Yazılı izin gerektirir.
şikayet ederseler ne olur dersen en basitinden görsellerin bulunduğu sayfalar arama sonuçlarından çıkarılır.
krm
Kerem
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
gezgin
-
-
Ad Soyad
K** S**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Sonuçta halka açık mekanlar, herkesin resim çekildiği yerler.
Şehir rehberine ekli bir mekansa zaten amaçları tanıtım, işlerine gelir.
Hadi diyelim bir mekan tanıtımının yapılmasından rahatsız oldu, telif hakkını mahkemelerde aramadan önce size bildirir, sizde resmi kaldırısınız olur biter.
Yinede izin alma imkanınız varsa almanız yerinde olacaktır.
Resimlerin kullanım haklarıyla ilgili bilgi edinmek istersen wikipedia da bulunan resimleri inceleyebilirsin, çoğu resmin telif hakları yer alıyor.
Skala
https://mekasosyal.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
İletişim Hizmetleri
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
hocam tamam da şöyle bir mantık kurdum. Ben bu resimleri görsellerden alıyorum. Görsellerin içinde de paylaşılan resimler benim site gibi mekanları tanıtmak amaçlı. Bu siteler mekanlar için özel izin almıyordur. ( Örneğin tripadvisor, foursquare... ) Bu siteler de o zaman yasal bir iş yapmıyor ? ki ben bu mekanları sadece tanıtmak adına paylaşıyorum. Sıkıntılı bir durumda her türlü değişiklik yapabilirim.
krm
Kerem
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
gezgin
-
-
Ad Soyad
K** S**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Yani amacın belli senin; mekan adıyla, adresiyle, mekanın web sitesiyle resimlere kaynak vermiş oluyorsun. Sayfan da resimleri rapor edebilecekleri yer de varsa bence hiç bir sorun olmaz. (fikrimce)