Merhaba arkadaşlar.Önceki yazımda http://wmaraci.com/forum/wordpress/wordpresste-yazilarin-basligini-kisaltin-19224.html'ı anlatmıştım.Bu yazımda yine yazı listelemesi üzerine bir konu olan Yazının İlk Resmini Thumbnail Yapma yı anlatacağım.
Yazılarına eklediği resimlerin boyut farklılığından dolayı anasayfa,kategori sayfaları gibi yerlerde görüntü bozukluğu oluşturmasını isteyen webmaster yoktur herhalde.O halde fazla uzatmadan bu sitede de kullandığım yazının ilk resmini thumbnail yapan işlevi anlatıma geçeyim.
Öncelikle herzaman olduğu gibi üzerinde çalışacağımız functions.php,index.php ve style.css dosyalarının yedeklerini alalım.
functions.php‘yi açıp en üste aşağıdaki kodu yapıştırın.
function mstfturkgoster() {
error_reporting(0);
global $post, $posts;
$mstfturkbir = '';
ob_start();
ob_end_clean();
$output = preg_match_all('/
$mstfturkbir = $matches [1] [0];
if(empty($mstfturkbir)){ //Eğer mstfturk eklememişseniz
$mstfturkbir = get_bloginfo('stylesheet_directory') .'/images/mstfturk.png';
}
return $mstfturkbir;
}
function mstfturkgoster_by_post($post) {
error_reporting(0);
$mstfturkbir = '';
ob_start();
ob_end_clean();
$output = preg_match_all('/
$mstfturkbir = $matches [1] [0];
if(empty($mstfturkbir)){ //Eğer mstfturk eklememişseniz
$mstfturkbir = get_bloginfo('stylesheet_directory') .'/images/curcuna.png';
}
return $mstfturkbir;
}
?>
Bu kodumuzla temamıza thumbnail özelliğini tanımlatmış olduk.Thumbnail özelliğini kullanmak için şöyle devam edelim
index.php‘de aşağıdaki kodu bulalım
Hemen üstüne aşağıdaki kodu yapıştıralım.
Şimdi style.css dosyasını açıp en altına aşağıdaki kodu yapıştıralım.
.mstfturk {
width: 140px;
height: 140px;
float: left;
padding: 10px 10px 10px 10px;
}
Functions’da resim özelliğimizi tanıtıp index’te konumlandırdık ve style’de resim özelliklerini boyuttur carttır curttur ekledik ve kullanıma hazır hale getirdik.Şimdi yazılarımızda eklediğimiz ilk resim anasayfada yazının sol tarafında 125*125 boyutlarında aşağıdaki gibi gözükecek.Dilerseniz kodlarda oynama yaparak farklı boyutlarda farklı özelliklerde süsleyerek gösterebilirsiniz ben sadece mantığını anlattım.Takıldığınız yer olursa sorabilirsiniz.
Uygulama sonucu oluşan görüntü:
Kaynak:Yazının İlk Resmini Thumbnail Yapma