Bugün canlı yayın izlemek için TRT'nin sitesine girmiştim. Diğer web sayfalarının da linklerini koymuşlar, ilk defa gördüm, bilmeyenler de varsa işine yarayabilir.
1- TRT Musiki Arşivi
http://www.trtkulliyat.com/
Değerli Kullanıcılarımız
TRT Müzik Dairesi Başkanlığı Tarihi Türk Müziği Arşivi'nin müzik dünyasına kazandırılması ve sanatseverlerin, müzikbilimcilerin yararlarına sunulması projesi kapsamında hazırlanan sitemiz hizmete açılmıştır. (Tamamen ücretsizmiş)
2- Kostüm Aksesuar Satış ve Kiralama
http://www.trt.net.tr/kostumaksesuar/index.html
Fiyat Listesi:
http://www.trt.net.tr/kostumaksesuar/fiyat_listesi/fiyat_listesi2.html
Yapımlarında kullandıkları kostüm ve aksesuarları satın alabiliyor veya kiralayabiliyorsunuz. Kiralama ücretleri uygun. Sinema televizyon vb öğrencileri ödev, proje vb çekimler için kullanabilir.
3- TRT Türk Lehçeleri Sözlüğü
http://www.lehceler.com/
TRT Türk Lehçeleri Sözlüğü, kelimelerin lehçelere göre söyleniş ve vurgularını içeren tematik bir sözlüktür. Bu sözlükte, kelimelerin yazılışları, okunuşları ve anlamları birlikte yer almaktadır. Sözlükte bulunan her bir kelimeyi harf, hece veya kelimenin tamamı şeklinde aratarak farklı lehçelerdeki seslendirmesiyle dinleyebilirsiniz.
4- Unutulmaz Filmler Listesi
http://www.trt.net.tr/unutulmaz-filmler/Unutulmaz_Filimler.pdf
5-TRT Belgesel Arşivi
http://www.trt.net.tr/sayfa/trt-belgesel-arsivi/
[SIZE=2]Belgese[/SIZE]l arşivini yerel ve bölgesel televizyon kanallarının kullanımı için ücretsiz açmış. Web sayfalarında kullanılırmı bilmiyorum.
6-TRT Sanatçı Topluluğu Listesi
http://www.trt.net.tr/sanatcitopluluk/index.aspx
Bu sitede; Ankara, İstanbul, İzmir ve Erzurum Radyoları Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği ses ve saz sanatçıları ile Ankara Radyosu Çoksesli Korosu ve İstanbul Hafif Müzik ve Caz Orkestrası elemanlarının öz geçmişlerini ve fotoğraflarını bulacaksınız. Ayrıca THM ve TSM ses ve saz sanatçıları ile Çoksesli Koro'nun ve Caz Orkestrası'nın icralarından örnekleri de dinleyebilirsiniz..
7-TRT Müzesi
http://www.trtmuze.com.tr/
TRT "Yayıncılık Tarihi" Müzesi, koridorlarında ilerlerken ses ve görüntü eşliğinde, sizden önceki neslin zihnini okuduğunuz bir Türkiye hafızasıdır. Sizleri lambalı radyolardan ve siyah-beyaz ekranlardan alıp, 3D yayınlara sürükleyen ve yayıncılık teknolojisinin geldiği son noktayı resmeden bir arşiv çalışmasıdır.