Bazen bu oyunlar yüzünden sabahlayan arkadaşlar olmuştur.Yeri gelmiş arkadaş ortamında saatlerce muhabbeti olmuştur.Ne olursa olsun herkes bu listede yer alan bazı oyunların ister istemez bağımlısı olmuş ve doyasıya oynamıştır.
Okurken belkide gençliğinizi, çocukluk zamanlarınızı hatırlayabileceğiniz gözününzün sulanabileceği bu yazımızla sizi baş başa bırakıyorum.
Şimdi herkes dürüst olsun.Bu oyun zamane gençliğin %80'ini etkisi altına almıştı.Bir virüs gibiydi çocuklar arasında.Birçok liseli arkadaş üniversite kazanamadı bu oyun yüzünden.Metin adı artık bir insan ismi olmaktan çıkmıştı.Metin deyince aklımızda hemen bu canlanırdı.Neredeyse oynamayan yoktu.Herkes az be az oynamıştır.Ben şahsen hiç sevemem bu tarz oyunları.Ve Metin 2 hesabımda hiç olmadı.Sadece arkadaşımın bilgisayarında 5 dakika falan dayanabildim.99 level falan olunca para mı ne veriliyordu öyle birşey vardı herhal.Ayrıca birileri hayatını kaybetmişti bu oyun yüzünden birileri de mahkemelik olmuştu.
Her ne kadar hala oynayan hatrı sayılır bir kesim olsada ülkemiz adına şu an bu çağı atlatmış bulunuyoruz.
Sanırsam Lol ile benzer bir oyun.Çevremde lol oynayan daha fazla ama dota oynayan da yok değil.Bazı yerden duyduklarıma göre Lol Dota'dan kopyalanmış.Aslına bakarsan ben Dota'yı daha çok seviyorum ki Lol hiç oynamadım ve sevmedim.Bu oyunda birçok kesmi etkisi altına almıştır ve henüz atlatılamamıştır.
Bu oyunda bayağa oyuncuya sahip.Yani seveni oynayanı çok.Her türlü yaş grubu var bu oyunda.Adını da bildiğim kadarıyla İpek Yolu'ndan almaktaymış.Oyunu ben biraz oynadım.Ve nötr kaldım.Ne kötü ne iyi bence.
Bu listedeki hiçbir oyuna değişmeyeceğim tek oyun.Gerek oyun tarzı gerek grafikleri çok ama çok sevdim ben.Oyun diğerleri gibi eski değil.Yeni bir oyun.Oyunda kahpelik çok dostluk yok.Yani amacınız hayatta kalmak.Düz bir yolda giderken birden ölebiliyorsunuz.Bir bakıyorsunuz esir alınmışsınız.Eşyalarınız çalınmış.Bir bakıyorsunuz günlerce beraber dolaştığınız dost sandığınız biri sırtınızdan vuruyor.Ama genel anlamda eğlenceli bir oyun her ne olursa olsun.
Listemizin en yeni ve genç üyesi.Her ne akdar durum böyle olsa da geleceği parlak yüksek bir potansiyele sahip.Dur durak bilmeden her evde her bilgisayarda oynanmaktadır neredeyse.Oyun efsane değil ama efsane olmaya aday.Gerçekten eğlenceli ve bağımlılık yaratıcı bir oyun.
KAYNAK: Bağımlılık Yapan 5 Efsane Oyun