-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Medya Uzmanı
-
-
Ad Soyad
Ç** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Evet arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi uzak doğu ülkelerinden telefon almak istiyorum.
Alacağım telefon Türkiye’de maalesef yok.
Herhangi bir sorun yaşamadan problemle karşılaşmadan gümrüğe kargoya takılmadan nasıl telefon alabilirim? En güncel yol nedir?
Affınıza sığınarak tecrübeli arkadaşların önerilerini bekliyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirici
-
-
Ad Soyad
İ** U**
-
-
-
Ticaret
45, (%100)
Yurt dışı alışveriş sitelerinden aldığınız telefon hiçbir şekilde gümrükten geçmez. Geçtiği çok nadirdir. Ama istisnalar kaideyi bozmaz. :) Yurt dışında tanıdık biri varsa onun aracılığıyla alabilirsiniz ancak. Ben de Xiaomi MI4 almak istiyorum ama alamıyorum bu yüzden.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ö** D**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Hocam o iş.Bildiğim kadarıyla zor ben bile 5-10$ lık ürün sipariş ettim 1 ayda gelmesi gerekirken 4-5 ayda geldi gümrükte takıldığından ama bildiğin kadarıyla ürünü satan kişiyle konuşup kargo paketine daha düsük fiyat yazdırıp Türkiye'ye sokabiliyorsunuz galiba.Gümrük sınırı 75$ olmalıydı.
Allah hep güzel insanlar çıkarsın karşımıza.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
S** G**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Ben Aliexpress'den saat aldım ama sim kartlı saat bildiğin telefon. Android işletim sistemi vardı. Aldım kayıt ettirmedim 60 gün sonra kapanıcak. Çin'den aldım 22 günde geldi. Yani telefon girer mi bilmiyorum ama saat simli olmasına rağmen girdi sanırım gümrük sadece dışardan bi bakıyorlar.
bayiol [.net] satılıktır - pm atın
Baykus
kula minnet eylemem.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Coder & Developer
-
-
Ad Soyad
G** B**
-
-
-
Ticaret
39, (%100)
Şöyle bir mantık var internette ve kullanıcıların Aklında, "Sim kart girişi olan" hiçbir cihaz TR'ye girmez, gümrükten geçmez şeklinde.
O şekilde bir durum yok. %100 geçmez diye de bişey yok. Gümrükten geçirdiğimiz çok cihaz oldu. Hiçbirinde problem çıkmadı.
Kendim İMEİ'sini attım, kullanıyorum. Önemli olan, aldığınız satıcının ilgili olması, paketi küçük tutmak, fiyatı 65Euro düşük göstermek.
Bunlar gümrükten geçmesi için, yeterli sebepler, ancak, Gümrük memuru eğer işini iyi yapıyorsa, açıp bakıcaktır. İstisnalar mevcuttur yani.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirici
-
-
Ad Soyad
İ** U**
-
-
-
Ticaret
45, (%100)
İstisnalar kaideyi bozmaz arkadaşlar. Telefonlar mevzuata göre gümrüğe gelir geri gönderilir. Boş yere paranızdan olmayın.