lostyazilim
tr.link

rakip sitelerin ziyaretçi ve hitlerini görmek

2 Mesajlar 926 Okunma
acebozum
tr.link

sdurmaz1965 sdurmaz1965 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 60 / E
  • Meslek Bilişim
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** D**
  • Mesajlar 59
  • Beğeniler 0 / 9
  • Ticaret 4, (%100)
Merhaba,

Rakip sitelerin :) veya (aynı kulvardaki sitelerin) ziyaretçi ve hitlerini görmek için kolay bir yöntem. Eğer YANDEX metrica kullanıyorsa ve kendini sıralamalara kaydetmişse:

Yandex kategoriye göre sıralama ve grafikler (Her site yok tabiki)

Sorum şu:

Değişik kategorilerde başa güreşen bazı siteleri ve grafiklerini inceledeğinizde, aslında hiç hak etmeyen sitelerin ne kadar fazla ziyaretçi ve hit aldığını göreceksiniz. (DOĞRU) :confused::confused::confused:

Aralarında mutlaka çok değerli ve o ziyaretleri hakeden siteler var, onlara takılmayın. (NORMAL)

Adamın sitesi ile ilgili kelimeleri google da aratıyorsunuz, eseri yok, 4. - 5. sayfalarda.. Ama günlük ziyaretçisi 1000 ler, hit sayısı 10 binler...
Tamamen hack hitlerle mi? (Ama bakın biir sene boyunca aynı performans, 1 haftalık hack işlemi değil)

Buradan biraz google optimizasyonu çalışayım dedim, ama manzarayı görünce neredeyse, bütün bu optimizasyon ve SEO işlerini bırakmaya karar verecem neredeyse. Boşuna mı uğraşıyoruz, insanlar başka bir dünyada malı götürüyor demek geliyor içmden.

Haketmeyecek sitelerin aldığı ziyaretçi ve hitler için görüşleriniz, fikirleriniz?

elektronikssl
webimgo

Dekofuar Dekofuar Dekorasyon ve Tadilat Kullanıcı
  • Üyelik 19.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Dekoratör
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad G** K**
  • Mesajlar 44
  • Beğeniler 7 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
Hack hitler midir bilemem ama seo mantığını iyi kullanıyor demektir. Seo bana göre kişilerin arama kriterlerine göre meta taglari oluşturmaktır. Seo kelimesinde siten ilk 5 de yoktur ama, seonun 10 altın kuralı, seonun mantığı nedir, seo nasıl yapılır, seo yapılmazda çıkamam mı gibi kelimelerin arama olasıkları yüksektir. Seo kelimesinden alamadığı hiti diğer kelimelerden alarak hit çeker.

Elbette benim görüşüm ama buna seo demek yanlış bana göre yapılması gereken seo işlerinden bir tanesidir. Çünkü seo geniş ve zaman alıcı bir süreçtir.

E-tamirci.com
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al