cihaneken
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Elektrik Teknisyeni
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Merhaba arkadaşlar
İlk defa bir Windows sunucusuna Web sitesi kuruyorum.
Windows sunucu'ma IIS 7.5 üzerinden PHP 5.6 / MySQL 5.1 eklentilerini kurdum ve şuan dışarıdan bağlanılabilir hale getirdim. Wordpress üzerinde yaptığım bir kaç ayarlama ile sayfa açılış hızını 1.5 sn'ye kadar düşürdüm fakat bana halen yavaş geliyor, Web sitemi daha fazla hız ve performans için Windows sunucusunda ne gibi düzenlemeler yapmam gerekli. Şuan da sunucu taraflı hiç bir değişiklik yapmadım, her şey orjinal haliyle durmakta.
Ayrıca en önemli konulardan biride "Güvenlik" sunucu üzerinde ve PHP / MySQL üzerinde ne gibi düzenlemeler yapmalıyım güvenliği en iyi düzeye getirebilmek için.
EK olarak: Sunucu lokasyonu FRANSA/PARİS
Yardım ve önerileriniz için şimdiden teşekür ederim.
ÇÖZÜLDÜ:
Arkadaşlar gecenin bu saatine kadar uğraştım ama hiç netice alamımıştım. Sorun galiba MySQL da imiş 5.1 olan MySQL veritabanını 5.6 versiyonuna güncelledim. Sonuç sunucu yanıt süresi: 0.42 sn
Doğrusunu söylemek gerekirse hiç ama hiç aklıma gelmeyecek bir şey idi. Sürüm farkının böyle bir etkisi olacağı fakat son çare olarak denedim ve şuan sorunsuz.
Yazan yazmayan herkese teşekkürler.
BigSEO
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Engineering
-
-
Ad Soyad
A** B**
-
-
-
Ticaret
54, (%94)
Hız için WP Super Cache eklentisini kullanabilirsin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Network & Linux/UNIX
-
-
Ad Soyad
T** A**
-
-
-
Ticaret
89, (%100)
Önerim windows üzerine plesk kurmanızdır. Plesk üzerinede nginx yapılandırması, site taraflıda cache gibi işlemler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Gerekli PHP modüllerini kurabilirsiniz.(xcache,eacceralator,mod_pagespeed) gibi.
Fizello - Inspired by Colors
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
IT Administrator
-
-
Ad Soyad
H** T**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
MaestroPanel kullanabilirsiniz 2008 R2 veya 2012 R2 kurarsanız üzerine MaestroPanel kurabilirsiniz 10 domain'e kadar ücretsiz.